Un apartament din Cluj a luat foc din cauza efectului de lupă al termopanului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi fost căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiectele de pe balcon Foto: Cluj 24.ro
Potrivit pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi fost căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiectele de pe balcon Foto: Cluj 24.ro

Un incendiu a izbucnit joi într-un apartament pe strada Observatorului din Cluj-Napoca.  Pompierii de la ISU Cluj, care au intervenit cu două autospeciale de stingere şi una cu scară, au reuşit să lichideze rapid flăcările. Potrivit specialiştilor, cauza incendiului a fost „efectul de lupă” al termopanului.

”Incendiul a fost localizat, se lucrează pentru lichidare, nu sunt victime, au ars bunurile depozitate pe balcon. Autoplatforma de lucru la înălţime nu a fost necesară pentru localizarea incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj, citaşi de Cluj24.ro.

De altfel, conform pompierilor, în momentul producerii incendiului proprietarul nu se afla acasă, astfel că trecătorii au fost cei care au alertat autorităţile.

”Proprietarii apartamentului nu erau acasă în momentul izbucnirii focului şi au ajuns ulterior. Pentru a putea intra în interior, pompierii au spart uşa. Au ars doar bunurile de pe balcon şi tâmplăria termopan. Urmează să fie stabilite cauzele incendiului”, au precizat pompierii. 

Potrivit specialiştilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi fost căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiectele de pe balcon, fiind vorba de ”efectul de lupă” prin geamul termopanului. 

”Au ars bunuri materiale şi termopanul din balcon. Incendiul nu s-au extins spre cameră, însă geamul a fost distrus, s-au degradat pereţii interiori ai apartamentului”, au precizat pompierii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite