Un adolescent vitezoman s-a răsturnat cu mașina, după o urmărire ca-n filme

0
0

Un adolescent de 16 ani s-a răsturnat cu maşina primită de la mama sa, după ce a fost urmărit de polițiști. Tânărul vitezoman a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.

O mașină de poliție l-a urmărit pe adolescentul rebel. FOTO Arhivă Adevărul
O mașină de poliție l-a urmărit pe adolescentul rebel. FOTO Arhivă Adevărul

Un tânăr de 16 ani, din localitatea Huedin (județul Cluj) a fost protagonistul unei urmăriri ca în filme și a unui accident, în urma căruia a avut nevoie de îngrijiri. Accidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din Huedin. Aflat la volanul mașinii mamei sale, adolescentul s-a panicat brusc când a întâlnit pe drum o patrulă de poliție care i-a făcut semnal să oprească. În loc de asta, tânărul a accelerat, urmărit de mașina poliției.

Întreaga cursă s-a întins pe aproximativ un kilometru, dar totul s-a terminat prost pentru fugar. La intersecția cu strada Morii din Huedin, pe fondul vitezei excesive, tânărul neexeperimentat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se. A scăpat din fericire cu viață, dar a avariat automobilul și a trecut printr-o situație critică pe care probabil că nu o va uita curând.

Ce spun polițiștii

La data de 4 septembrie, în jurul orei 1.30, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Huedin, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Protopop Aurel Munteanu din oraşul Huedin, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr, despre care existau indicii că nu ar poseda permis de conducere. Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar, fiind urmărit de echipajul de poliţie cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, pe o distanţă de aproximativ un kilometru, iar la intersecţia cu strada Morii din Huedin, la km 526+300 m, pe fondul vitezei excesive, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, ulterior răsturnăndu-se", au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj (IPJ Cluj).

Oamenii legii au constatat că este vorba despre un tânăr în vârstă de 16 ani, din localitatea Huedin, oraș aflat la aproximativ 50 de kilometri de Cluj-Napoca. Din cercetări a reieșit că autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de către mama acestuia.

Mama sa i-a dat mașina

Adolescentul a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportat la o unitate medicală, dar asta nu înseamnă că nu va trebui să dea explicații Poliției. Potrivit sursei citate, în acest caz se fac cercetări penale  pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

„În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că este vorba despre un tânăr în vârstă de 16 ani, din Huedin. Totodată, din cercetările derulate a reieşit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat pentru a fi condus pe drumurile publice de către mama acestuia. La testarea cu aparatul etilotest s-a înregistrat rezultat negativ", au adăugat reprezentanții Inspectoratului de Poliției Județean Cluj.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite