Turiștii au blocat drumul dintr-o stațiune: „Rugăm șoferii să vină la mașini să le mute”

0
Publicat:

Turiștii au luat cu asalt o stațiune din județul Cluj iar până la haos nu a fost decât un pas. Sute de mașini au blocat drumul și au paralizat accesul spre stațiunea Băișoara. Turiștii s-au îngrămădit la schi după ce ân ultimele zile a nins consistent.

Accesul spre stațiune a fost blocat de mașini FOTO Ziua de Cluj
Accesul spre stațiune a fost blocat de mașini FOTO Ziua de Cluj

Update! Datorită numărului mare de turiști vom prelungi programul până la 17.30 ca să apucați să consumați punctele luate azi. Rugăm șoferii care au parcat pe marginea drumului să vină la mașini să le mute astfel încât să se poată circula. Vă mulțumim”, au transmis reprezentanții Buscat Resort Băișoara, relatează Ziua de Cluj.

Vârful Buscat are o înălțime de 1676 m și este situat la 60 de km de Cluj-Napoca și aproximativ 100 km de Alba Iulia, Târgu Mureș și Zalău și la 3 km de stațiunea Băișoara.

Stațiunea are 5 pârtii de schi: o pârtie de inițiere, este dotată cu telescaun și babylift, pârtia albastră (1300m), pârtia verde (1700m), pârtia roșie (800m), pârtia neagră (900m) și pârtia de săniuș. Noutatea acestui sezon este pârtia verde, de 1700 m, cu o dificultate medie.

Un abonament pentru toată ziua costă 120 lei pentru adulți și 90 lei pentru copii, studenți și pensionari.

Pericol de avalanșă în Prahova

Românii care aleg să petreacă minivacanța la munte nu vor avea parte de prea multă distracție. Domeniul schiabil este închis la Sinaia, pentru că stratul de zăpadă este afectat de ploaie și pârtiile nu pot fi amenajate, iar Salvamont Prahova a anunțat că e risc mare de avalanșă.

Conform unui anunț publicat pe pagina de Facebook, Gondola Sinaia a anunțat vineri dimineață că la Cota 2000 este ceață și vizibilitate foarte redusă (sub 20 de metri). Telecabina tronson 2 (Cota 1400 - Cota 2000) începe programul cu public la 08.30 și funcționează până la 16.45.

Nu se schiază

De asemenea, domeniul schiabil este închis. Stratul de zăpadă este afectat de ploaie și pârtiile nu pot fi amenajate. Totodată, vântul bate cu putere sus și sunt depuneri de chiciură pe piloni, cabluri și role. Instalațiile de altitudine - Gondola Carp (tronsonul Cota 1400 - Cota 2000), Telecabina tronson 2 (Cota 1400 - Cota 2000), Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului - nu pornesc cu public.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite