Trei zile de jazz în Parcul Central, Opera Maghiară şi Iulius Parc din Cluj. Programul festivalului
0
Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile oraşului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, anunţă programul artiştilor care vor cânta între 4 şi 6 iulie la festival. Anul acesta, evenimentul se extinde din Parcul Central spre un al doilea parc - cel de lângă Iulius Mall şi un concert, al lui Melanie Pain va avea loc la Opera Maghiară.
Primul concert al festivalului va fi susţinut vineri, 4 iulie, de către Luz Azul, trupă de bossa nova din Belgrad, Serbia. Le vor urma Teodora Enache şi Lars Danielsson, un duet inedit, aşteptat intens de jazzişti. Prima seară se va încheia cu concertul clujenilor de la Jazzybirds.
Sâmbătă, 5 iulie, seara începe cu tinerii de la Youvenis, câştigătorii competiţiei „Rock Your Highschool”, urmaţi de popularii Jazzybit. Headlinerii serii sunt Moonlight Breakfast, pentru care Les Ateliers Nomad vor realiza un spectacol cu efecte vizuale ce va îmbogăţi reprezentaţia muzicală.
Duminică, 6 iulie, în ultima zi a festivalului, organizatorii au pregătit o serie de concerte speciale: Loungerie II, Mara & Kult Studio Artists, precum şi un inedit proiect acustic realizat de Les Elephants Bizarres.
Tot duminică va avea loc şi singurul eveniment desfăşurat în interior al festivalului - concertul extraordinar susţinut de Melanie Pain, vocea Nouvelle Vague, la Opera Maghiară. În timp ce toate concertele din Parcul Central au acces liber, intrarea la evenimentul de la Opera Maghiară se realizează pe bază de bilet (50 de lei, disponibil la Opera Maghiară, Iulius Mall şi pe biletmaster.ro).
„Ne bucurăm foarte mult să-i avem anul acesta la Jazz in the Park pe Teodora Enache şi Lars Danielsson, nume recunoscute pe scena jazz-ului internaţional. În ultimii ani, Teodora le-a pregătit clujenilor surprize la fiecare spectacol, iar concertul împreună cu incredibilul Lars Danielsson va deveni cu siguranţă un punct de referinţă pentru iubitorii muzicii de calitate”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.
Pe întreaga perioadă a festivalului, în Parcul Central se vor organiza expoziţii de cărţi şi obiecte vechi de artă, rochii vaporoase, bijuterii, jocuri pentru copii în zona dedicată lor. Iar zona de relaxare a festivalului, organizatorii îi aşteaptă pe participanţi cu hamace şi pături, gustări de toate felurile.
Participanţii vor putea merge în treasure hunt, iar sâmbătă vor avea ocazia să asiste la demonstraţii de tango şi chiar să înveţe primii paşi ai dansului.
Anul acesta, festivalul se extinde şi în Iulius Parc, unde se va desfăşura Open Stage Contest, competiţie destinată amatorilor. Jazz-iştii amatori care doresc să se afirme se pot înscrie în competiţie până în 30 iunie, iar cei selectaţi vor cânta în faţa publicului pe scena special amenajată în Iulius Parc sâmbătă, 5 iulie, şi duminică, 6 iulie. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câştiga premii în valoare de 1.000 euro şi şansa de a deschide ediţia a III-a festivalului Jazz in the Park.
Programul detaliat al festivalului, AICI.
Mai puteţi citi:
Povestea primului festival de jazz făcut într-un parc din România, după model american şi australian
Alin Vaida este un clujean de 24 de ani care a învăţat din liceu ce e un eveniment, cum se organizează şi cum faci lumea să vină la el. Acum e manager de evenimente la agenţia „Fapte“ şi e coordonatorul festivalului „Jazz în the Park“, primul eveniment organizat până acum în ţară în care jazz-ul se simte, într-un parc, ca la el acasă.
FOTO Lecţii de viaţă de la copii. Ghibstock, „şcoala“ de voluntariat unde elevii devin adulţi
Ghibstock e povestea unui festival din Cluj care a transformat „Nu“ în „Da“, care a schimbat voluntariatul în ceva „cool“, e povestea celor 20 de elevi din comuna Căianu care nu au renunţat la şcoală şi sunt acum la licee din Cluj-Napoca datorită voluntarilor Clubului Impact de la Liceul „Onisifor Ghibu“, organizatorii festivalului Ghibstock.