Tragedia de la Cluj: IML a confirmat decesul prin electrocutare al celor trei persoane. Ce planuri avea clujeanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul de Medicină Legală a confirmat faptul că cei trei clujeni găsiți decedați în curtea casei au murit electrocutați, din cauza unei instalații electrice improvizate. Cu câteva zile înainte de tragicul incident, fostul director de bancă le povestea prietenilor planurile sale.

Cei trei clujeni au murit electroctutați. FOTO: Simulare Pro TV
Cei trei clujeni au murit electroctutați. FOTO: Simulare Pro TV

Surse apropiate anchetei au precizat pentru „Adevărul” că există confirmarea oficială din partea Institutului de Medicină Legală cu privire la tragedia de la Cluj în urma căreia au murit trei persoane: un fost director de bancă și economist apreciat, Ovidiu Mureșan (46 de ani) și părinții său. 

„Cei trei au murit electrocutați din cauza unei instalații electrice improvizate”, au arătat sursele citate. De fapt, aceasta era și varianta vehiculată de polițiști de la început, când au găsit cele trei persoane decedate lângă piscină. 

Incidentul tragic s-a petrecut marți seara. Un vecin de-al familiei Mureșan a sunat la 112 după ce încercase fără succes să ia legătura telefonic cu cei trei.  Polițiștii i-au găsit pe cei trei îmbrăcați în costume de baie, fără viață lângă o piscină gonflabilă. Fiul avea 46 de ani, era necăsătorit, nu avea frați/surori și nici copii. Părinții lui aveau 74 respectiv 76 de ani.

Aceștia s-ar fi electrocutat, rând pe rând, din cauza unei instalații electrice improvizate.

„Deasupra bazinului din curte treceau mai multe fire de curent. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El a fost primul care s-a electrocutat. Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Martor la scene a fost tatăl de 76 de ani, ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. A murit, însă, și el”, arată Pro TV.

Ovidiu Mureșan a decedat electrocutat alături de părinții săi. FOTO: Arhivă personală
Ovidiu Mureșan a decedat electrocutat alături de părinții săi. FOTO: Arhivă personală

În urmă cu două săptămâni și-a prezentat planurile prietenilor

Ovidiu Mureșan era un economist apreciat la Cluj-Napoca. Absolvent al Facultății de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, Ovidiu a fost director al unei filiale clujene a OTP Bank. Prietenii îl descriu ca un om extraordinar, foarte modest, în ciuda faptului că avea o avere considerabilă. El deținea mai multe hectare de teren în zona colonia Sopor, una dintre cele mai căutate zone de dezvoltare ale orașului. În plus de aceasta, el avea date în chirie mai multe apartamente în oraș.  

În urmă cu două săptămâni, el a prezentat prietenilor planurile sale de a intra în afaceri imobiliare. A realizat infrastructura și urma să construiască mai multe case lângă imobilul unde s-a petrecut tragedia. Printre acestea urma să fie construită și casa visurilor sale în care urma să se mute.  

Ce se întâmplă în cazul unui șoc electric

„În cazul producerii unui soc electric, curentul electric poate acționa direct asupra inimii sau asupra sistemului nervos și concomitent asupra inimii și sistemului nervos. Drept urmare, moartea poate surveni datorita încetării funcționarii inimii, oprirea respirației sau acțiunii lor concomitente”, se arată într-un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Încetarea funcționarii inimii e cauzată de supraexcitarea acesteia de către tensiunea suplimentara aplicata, că urmare a trecerii curentului electric. În mușchiul inimii se induce permanent o diferență de potențial, care constituie stimulul necesar pentru fiecare contracție a ei. La trecerea curentului electric se aplica o tensiune suplimentară, un stimul neobișnuit, ce provoacă contractarea fibrelor mușchiului inimii. Aceasta contracție se adaugă contracțiilor inimii produse pe cale naturala - arată sursa citată.

Sub acțiunea directa și reflectată a curentului electric, contracțiile și destinderile fibrelor mușchiului inimii se produc dezordonat și asincron, cu o frecventa de câteva sute de ori pe minut, față de funcționarea normala a inimii cu 70 de bătăi pe minut, ceea ce duce , practic, la încetarea acțiunii de pompare și, deci, a circulației sângelui.

„Încetarea circulației sângelui are drept consecință moartea biologica după 3-5 minute a celulelor sensibile ale organismului. Fenomenul descris poarta denumirea de fibrilație și este practic echivalent cu încetarea funcționarii inimii”, arată raportul citat. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite