Tânăra din Cluj care a ucis în chinuri un italian și-a aflat sentința. Pedeapsa este exemplară

0
Publicat:

Judecătorii italieni au condamnat la ani grei de închisoare o tânără româncă acuzată că a ucis în chinuri un bătrân italian pe care ar fi trebuit să îl îngrijească. Procurorul a cerut închisoare pe viață pentru femeia originară din Turda, Cluj.

Nicoleta va sta după gratii 23 de ani. FOTO: Agrigento Notizie
Nicoleta va sta după gratii 23 de ani. FOTO: Agrigento Notizie

Nicoleta Chiță, o tânără româncă de 28 de ani originară din Cluj, și-a aflat sentința în procesul în care a fost acuzată că l-a ucis pe Michelangelo Marchese, chiar în casa acestuia din Palma di Montechiaro. Ea a fost pusă sub acuzare pe 23 septembrie la Tribunalul din Agrigento. Sentința a venit vineri, 20 septembrie.

Tânăra din Cluj acuzată că a ucis în chinuri un italian a fost condamnată la 23 de ani de închisoare și va fi expulzată de pe teritoriul Italiei după executarea pedepsei, informează portalul italian Sicilylab.com.

Anterior, procurorul ceruse condamnarea pe viață a inculpatei. La aflarea veștii, avocații familiei victimei au anunțat că se vor adresa unei instanțe superioare. 

Ce s-a întâmplat

Presa italiană scrie că Nicoleta Chiță a fost angajată în urmă cu doi ani ca îngrijitoare pentru Michelangelo Marchese, un bătrân de 89 de ani din Palma di Montechiaro. Numai că în loc să aibă grijă de acesta, românca nu a rezistat tentației de a pune mâna pe banii săi.

Italienii de la Agrigento Notizie au scris că într-o primă fază ea a încercat și a reușit să-l seducă pe Marchese și chiar ar fi obținut promisiunea acestuia că se va căsători cu ea și că îi va lăsa moștenire cocheta sa proprietate și o sumă importantă de bani.

Vestea a ajuns însă și la urechile rudelor bătrânului, care au intervenit și au încercat să pună capăt relației dintre cei doi.

Speriată că va pierde tot ce credea că a câștigat, clujeanca a decis să-l jefuiască și să fugă apoi din Italia. În noaptea de 11 spre 12 iulie 2020, Nicoleta i-a făcut o vizită italianului.

A doua zi, bărbatul a fost găsit mort, legat de mâini și de picioare, iar anchetatorii care au preluat cazul au ajuns la concluzia că a fost torturat pentru a spune unde își ține banii.

Primele piste ale investigației i-au dus pe polițiști la româncă.

O primă cheie a fost funda făcută la fiecare legătură, care i-a făcut pe anchetatori să ia serios în calcul ideea că criminalul ar fi o femeie.

Nicoleta Chiță a fost inclusă pe lista scurtă a suspecților, iar în scurt timp anchetatorii au fost convinși că au găsit adevărata făptașă și a fost acuzată oficial, pe baza mai multor probe.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite