Suporterii maghiari s-au întors cu spatele la intonarea imnului României la meciul de baschet România - Ungaria de la Cluj. Cum le-au întors românii gestul sfidător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 9.000 de spectatori au fost marţi seara la meciul de baschet dintre România şi Ungaria. Partida nu a fost ferită de incidente, înainte de începerea jocului şi la intonarea imnurilor de stat ale ambelor ţări.

Meciul de baschet România-Ungaria de marţi seara a adunat în Sala Polivalentă din Cluj, cea mai mare de acest gen din ţară, peste 9.000 de spectatori, scrie transilvaniareporter.ro. Partida din cadrul Campionatului European de Baschet nu a fost ferită de incidente. 

Potrivit jandarmilor, înainte de începerea jocului, în jurul orei 20.05, un grup de suporteri ai echipei naţionale a României a dat foc unui drapel al Ungariei. Jandarmii au intervenit, dar steagul era deja ars şi  - spune Marius Ardelean, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj - nu s-a identificat persoana (sau persoanele) care a dat foc steagului statului vecin.

image

Steag ars al Ungariei - sus/Grup de suporteri români - jos FOTO maszol.ro

image

În timpul partidei, la intonarea imnurilor de stat, suporteri ai ambelor echipe s-au întors cu spatele. Când s-a cântat imnul Ungariei, suporteri ai echipei naţionale a României s-au întors cu spatele la teren. La fel a procedat şi un grup de suporteri maghiari. Conform Mediafax, câţiva fani ai echipei Ungariei au făcut gesturi obscene, iar în timpul partidei grupul de suporteri români a scandat „Ţinutul Secuiesc, pământ românesc” şi a cântat „Treceţi batalioane române Carpaţii”, iar suporterii maghiari au scandat „Ria, Ria, Hungaria”.

Meciul de baschet s-a încheiat cu scorul de 80-71 în favoarea Ungariei.

Gestul grupului de suporteri români la intonarea imnului Ungariei  credit video: masz75

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite