Studenţii au stins luminile în Hasdeu, în memoria tinerei moarte în lift

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare cămin din complexul studenţesc, ce găzduieşte peste 1.000 de studenţi, a stat aseară în beznă câteva minute, pentru a o plânge pe Luminiţa Popa. Studenţii au aprins luminile în formă de 16, la geamurile căminului.

Moarte într-un campus studenţesc din Cluj: O tânără a căzut în gol opt etaje

Liftul ucigaş din Hasdeu se defecta de două ori pe zi

Tatăl studentei moarte în liftul din Hasdeu: „Nu i-a întins mâna. A fost slab”

Peste 300 de studenţi s-au adunat aseară în faţa căminului XVI din Hasdeu, în amintirea studentei Luminiţa Popa, ce şi-a pierdut viaţa în noaptea de luni spre marţi, căzând de la etajul opt în puţul liftului. Tinerii au stins luminile din cămin, în semn de solidaritate, şi au format, la geamuri, un 16 luminos. Printre camerele unde s-a aprins lumina a fost şi cea de la etajul şase, 122, unde Luminiţa îşi vizita în seara accidentului nişte prieteni şi colegi de facultate.

“Sper ca Luminiţa să dea de lumină acolo unde este, noi am făcut un mic gest în seara aceasta. Luminile stinse simbolizează doliul pe care îl purtăm în suflet, iar cele aprinse speranţa”, a povestit Adelina Petru, o prietenă de-a Luminiţei.

Tinerii s-au strâns puţin înainte de ora 22.00, iar în momentul în care luminile au fost stinse, au răsunat melodia Ameno, a celor de la Era. Platou din faţa cantinei studenţeşti şi strada Păstorului au fost şi ele împânzite de studenţi.

Colegii şi prietenii apropiaţi fetei spun că o vor conduce pe Luminiţa pe ultimul drum duminică, în comuna Livezile din judeţul Alba.

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite