Staţia de epurare din Cluj-Napoca, modernizată pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul pentru "Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare Cluj-Napoca" a fost semnat la începutul acestei săptămâni. Valoarea contractului se ridică la peste 147,95 milioane lei, fără TVA,  iar lucrările sunt prevăzute să fie finalizate în termen de 21 de luni de la data semnării.

Costul maxim anual de operare a staţiei de epurare, prevăzut în contract, este de 5,725 milioane lei. Proiectul beneficiază de finanţare din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu - Axa prioritară 1.

Staţia de Epurare Someşeni finalizată în anul 1977, deserveşte în principal municipiul Cluj-Napoca dar şi localităţile rurale din amonte care deţin reţele publice de canalizare şi a beneficiat până în prezent de două etape majore de modernizare tehnologică din surse Europene şi proprii ale Companiei.

Modernizarea Staţiei de Epurare Cluj-Napoca face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apa uzată din judeţele Cluj / Salaj" co-finanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 milioane euro derulat de Compania de Apă SOMEŞ în perioada 2009 - 2013.Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene se ridică la 74%, cea a Guvernului României la 11,3%, a autorităţilor locale din aria proiectului - de 1,9%, restul de 12,8% fiind obţinut de Compania de Apă SOMEŞ prin credit bancar. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite