Spectacolul unui regizor clujean, prezentat în premieră în California

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tompa Gabor
Tompa Gabor

Spectacolul de operă "Dido şi Aeneas", în regia clujeanului Tompa Gabor, va fi prezentat, în premieră, în 11 iunie, la Rancho Santa Fe Performing Arts Center din San Diego, California.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis, luni, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în 11 iunie, Bach Collegium din San Diego va prezenta, în premieră, un spectacol de operă, "Dido şi Aeneas", în regia lui Tompa Gabor, director al Teatrului Maghiar de Stat Cluj şi şeful Catedrei de regie a Universităţii California, San Diego.

Bach Collegium este singura trupă de muzică veche din San Diego şi îşi va închide a opta stagiune cu un spectacol de operă. "Dido şi Aeneas", de Henry Purcell, va fi prezentat publicului pe 11 şi 12 iunie la Rancho Santa Fe Performing Arts Center, un centru de arte nou-construit, având 400 de locuri.

Artiştii spectacolului sunt 16 cântăreţi de operă şi o trupă de muzicieni compusă de 16 persoane, care vor cânta pe instrumente originale din secolul al XVII-lea. Printre artişti vor fi prezenţi cei mai talentaţi cântăreţi de operă din San Diego şi cei mai renumiţi solişti ai trupei Bach Collegium, de la New York, Los Angeles şi Philadelphia: Kathryn Mueller (soprană), Janelle DeStefano (mezzosoprană), Angela Young Smucker (alt), precum şi Scott Mello (tenor).
Conducător muzical ese Ruben Valenzuela.

Bach Collegium din San Diego a fost înfiinţat în anul 2003 de Ruben Valenzuela. Scopul companiei este îmbogăţirea comunităţii muzicale din San Diego cu spectacole de referinţă istorică, din epoca renaşterii şi baroce, şi în mod special cu operele lui Bach.

Membrii companiei sunt muzicieni cu experienţă, provenind de la Ancient Music (Marea Britanie), American Bach Soloists, Festival Ensemble Stuttgart şi Philharmonia Chorale.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite