Serviciul care costă de 40 de ori mai mult la Cluj decât la Bucureşti. „Noi om fi mai proşti?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gunoi unsplash

Clujul este de departe cel mai scump oraş din România, deşi la capitolul salarii este doar pe locul secund, după Bucureşti. Totuşi, la cele mai multe capitole Clujul este mai scump decât Capitala.

Nu mai este de mult un secret faptul că preţurile din Cluj sunt de regulă cele mai mari la nivel naţional, iar în foarte multe cazuri le concurează sau chiar sunt mai mari decât în Occident. Aproape că nu există capitol la care Clujul să nu stabilească un record de preţuri, cel puţin la nivel naţional, iar serviciile sunt cu atât mai scumpe aici. Există însă şi capitole la care preţurile sunt deja aberante, aşa cum este cazul taxelor practicate pentru deşeurile deşeurile voluminoase. O clujeancă a postat pe grupul de Facebook Clujul Civic un mesaj în care scrie cât ar fi costat-o să scape de vechea canapea, dacă ar fi ajuns să o arunce la gunoi.

„Nu ştiu, noi om fi mai proşti? În Cluj taxa de salubritate este 15 lei/lună/persoană şi daca vrei să arunci deşeuri voluminoase plăteşti exagerat de mult. Nu ştiu dacă aţi încercat să faceţi treaba asta civilizat, să nu lăsaţi canapeaua veche în spatele pubelei. Trebuia să chemi un evaluator care să estimeze volumul (plătit cu minim 50 lei) şi apoi să plăteşti ridicarea şi transportul, în total peste 200 lei, pe care nu i-am dat în final pentru că am găsit pe OLX pe cineva să o ia pe gratis. Ei, în sectorul 2 din Bucureşti taxa este 5 lei/lună/persoană şi ridicarea deşeurilor voluminoase se face GRATIS!!!'', a scris clujeanca pe Facebook.

Vă mai recomandăm şi:

Ce dări plăteşte la stat un român faţă de vecinul maghiar sau bulgar. „Înjuraţi-vă angajatorul doar după ce vedeţi acest tabel” FOTO

Litoralul românesc vs. Grecia: Surpriză neplăcută în Creta pentru un român. „Pozele spun tot, aşa ceva nu prea vezi în România” FOTO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite