Şeful Partidei Romilor din Ardeal îi cere lui Victor Ponta înfiinţarea unui minister al romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Pascu, coordonatorul regional din Transilvania al Partidei Romilor Pro Europa, îi cere premierului Victor Ponta înfiinţarea unui minister etnic al romilor. Acesta ar fi condus de un reprezentant al etniei, care „să se ocupe de gestionarea şi rezolvarea problemelor romilor în domenii precum educaţia, sănătatea, crearea de locuri de muncă şi integrarea lor mult mai rapidă“.


„Situaţia romilor este dezastruoasă şi se trag semnale de alarmă din partea Comisiei Europene legate de această situaţie. Acest minister va pune în mişcare rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii“, este de părere liderul Partidei Romilor din Ardeal.

Potrivit acestuia, dacă nu se va înfiinţa acest minister, o altă variantă „de integrare a romilor din România“ este numirea de reprezentanţi ca secretari de stat şi consilieri ministeriali în toate ministerele Guvernului.

Pascu solicită numirea a câte două persoane în fiecare minister ce are legătură cu integrarea romilor.

„România trebuie să schimbe imaginea negativă pe care o are legată de romii din România şi din străinătate. Motivul acestor propuneri este că populaţia romă din România este întru-un număr cu mult mai mare de locuitori decât cea maghiară, iar problemele de integrare sociala le întâmpină comunitatea romă din România, fapt pentru care propunem domnului prim-ministru să negocieze propunerile noastre cu reprezentantii romilor din Parlamentul Romaniei“, mai spune Aurel Pascu.

Mai puteţi citi:

FOTO Două grupuri de romi din Bistriţa-Năsăud s-au luat la bătaie din cauza unei femei. Şapte persoane au fost rănite

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite