Sănătate electorală: USL face teste gratuite pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi politicieni clujeni din partea USL l-au cooptat pe medicul nutriţionist Nicolae Hâncu într-o acţiune de verificare a stării de sănătate a clujenilor. Timp de trei zile, începând de miercuri, clujenii îşi pot verifica tensiunea şi greutatea sau îşi pot testa glicemia în mod gratuit în corturi amenajate în cele mai importante cartiere.

Senatorul Marius Nicoară, consilierul local Steluţa Cătăniciu şi vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea, au anunţat lansarea unei campanii de verificare a stării de sănătate a clujenilor. Alături de cei aceştia a participat şi nutriţionistul Nicolae Hâncu.
"Vorbim despre nişte boli care nu dor, nu se simt, dar pe care de foarte multe ori le avem. Urmărim măsurarea glicemiei, tensiunii şi a greutăţii. Provin dintr-o familie de medici şi am învăţat că greutatea poate avea un impact major asupra sănătăţii", a declarat liderul PNL Cluj, Marius Nicoară.

Campania începe miercuri


Campania se va desfăşura pe parcursul a trei zile, miercuri, joi şi vineri, între 11.00 şi 18.00, în corturi amplasate în cartierele Zorilor ( în faţa Pieţei Zorilor), Mănăştur (complexul Big), Gheorgheni (complexul Mercur), Mărăşti (Piaţa Mărăşti), Grigorescu (Profi) şi în centrul oraşului, în Piaţa Unirii. "A preveni însemnă inteligenţă, înţelepciune, mai ales în aceste boli, care nu determină persoana care are aceste afecţiuni, să meargă la medic, aşa că mergem noi la ei. Aceste boli, diabet, obezitate, tensiune arterială fac parte din factorii de risc cardiovasculari.  În fiecare cort vor fi glucometre, tensiometre şi cântare, personal cu titlu de voluntariat, asistente medicale, medici, poate şi studenţti care vor măsura glicemia, tensiunea şi greutatea corporală. Acţiunea va fi repetată şi la vară şi la toamnă, deci nu este o acţiune oportunistică, circumstanţială, cum poate interpreta cineva", a declarat Nicolae Hâncu. Iniţiatorii campaniei au precizat că în cele trei zile doresc să verifice starea de sănătate a cel puţin 3600 de clujeni.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Cluj despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite