Riscurile serioase la care sunt expuşi copiii ţinuţi în case şi de ce s-ar impune cât mai curând o relaxare a restricţiilor. Explicaţiile simple ale unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii ar trebui lăsaţi să se bucure de aer şi de soare, dar respectând anumite reguli. FOTO Getty Images
Copiii ar trebui lăsaţi să se bucure de aer şi de soare, dar respectând anumite reguli. FOTO Getty Images

Medicul Laura Zarafin susţine că tinerii obligaţi să stea doar în case o perioadă atât de lungă pot dezvolta afecţiuni serioase pe toate planurile, inclusiv forme grave de depresie. La rândul lor, vârstnicii au nevoie să iasă şi să facă mişcare, în caz contrar riscând să se aleagă cu probleme serioase.

Laura Zarafin pledeazăpentru o relaxare a măsurilor restrictive şi recomandă ca tinerii să fie lăsaţi să stea afară, cu măştile corect purtate şi păstrând o anumită distanţare socială. În schimb, ţinuţi între patru pereţi şi lipsiţi de expunerea la soare, copiii îşi vor pierde imunitatea şi vor fi şi mai expuşi la Covid-19, dar şi la alte boli, unele poate chiar mai grave. Într-o postare pe Facebook, medicul a enumerat câteva dintre riscurile la care sunt expuşi copiii şi vârstnicii obligaţi să stea doar în case o perioadă atât de lungă. 

„Tinerii trebuie lasati afară - cu măsti corect purtate , cu masuri de distantare la 3-4 metri , nu in grupuri mai mari de 3 , nu in cinematografe , cafenele , locuri aglomerate ...dar trebuie lasati afară . Nu numai pentru că expunerea la soare este esentială pentru sinteza vit D (rol esential in imunitate, printre altele), dar si pentru sanatatea lor psihică si fizică .

Oricum generatiile de tineri prezentau tendinta spre depresie si dependentă de calculatoare; acum această tendintă se accentuează si poate avea efecte dezastruoase .

Si vârstnicii ar fi bine să iasă din case, să facă miscare, altfel toate bolile cronice li se vor agrava; sigur că au nevoie de intervale orare si de masuri de protectie (masti, distantare, igiena corespunzatoare ) .

Nu in ultimul rând ar fi bine să ne gândim la masuri de bun simţ : miscarea, exercitiul fizic moderat, consum de alimente cu continut ridicat in Vit C , eventual suplimentarea vitaminelor cu rol in intarirea sistemului imunitar , tinerea sub control a bolilor cronice etc.

Nu există numai Covid 19 !!

PS - mai vorbiti si despre miile de vindecati pentru sănatatea psihică a tuturor.”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite