Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Performanţă de invidiat: „Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Gheorghe Milea  FOTO: Facebook
Ana Gheorghe Milea  FOTO: Facebook

Rezultate Bacalaureat 2015. Ana Gheorghe Milea este singura elevă din judeţul Cluj care a obţinut media 10 la Bacalaureat 2015. Ea a absolvit profilul Ştiinţele Naturii la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca. Performanţa ei este cu atât mai mare cu cât la examenul de Evaluare Naţională, în urmă cu 4 ani, reuşea să obţină acelaşi 10.

Rezultate Bacalaureat 2015

”Am sperat înainte de Bac să iau 10. Mi-am dorit să iau 10, mai ales că şi la examenul din clasa a VIII-a am luat 10. Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10”, spune Ana Gheorghe Milea, singurul elev din judeţul Cluj care a obţinut media 10 la Bacalaureat 2015.

Emoţionată şi bucuroasă, aşa era Ana marţi, în vremea prânzului. Am întâlnit-o la şcoală. Profesoara lor de Limba Română, Monica Columban, i-a adunat pe elevi într-o sală de clasă şi discutau. Tânăra este absolventă de Ştiinţele Naturii la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cel mai bun din judeţ.

Rezultate Bacalaureat 2015. Bucuria unui 10 pe linie

Spune că s-a pregătit constant, din timpul anului, că nu a avut mevoie de meditaţii şi a susţinut Bacalaureatul din Română, Matematică şi Biologie (Anatomie). Subiectele nu i s-au părut grele. ”Am învăţat constant. Nu mi-a fost greu acum, în ultimele săptămâni să mă adun şi să repet. Şi la clasă am lucrat foarte mult pe structura de Bac. Iar profesorii s-au implicat foarte mult şi ne-au ajutat”, zice frumoasa liceancă (foto dreapta).

După fiecare probă s-a verificat. A luat baremele şi le-a rezolvat. ”Am văzut că nu am greşit ceva concret, dar mă gândeam că va fi interpretabil şi de-asta nu mă aşteptam să iau 10”, spune ea.

Rezultate Bac 2015. Absolvent de 10, viitor medic

Vrea să dea la Medicină. Încă nu ştie exact ce specializare, dar crede că cei 6 ani îi oferă destul timp ca să se decidă. ”M-am gândit să dau la Medicină în străinătate, dar am ajuns la concluzia că şi facultatea de Medicină din Cluj îmi oferă foarte multe posibilităţi. Ştiu că e o facultate foarte bună aici, bună şi valoroasă”, adaugă ea.

Decizia de a merge la Medicină a venit în clasa a XII-a. ”Îmi doream ceva în domeniul cercetării, iar facultăţile mai apropiate de ceea ce-mi doream sunt Biologia şi Medicina. M-am gândit că Medicina îmi oferă o plajă mult mai variată de alegeri şi atunci am ales-o”, zice tânăra.

Părinţii ei sunt în al nouălea cer de bucurie. ”Mi-au spus că nu au cuvinte să-mi zică cât sunt de bucuroşi”, încheie Ana. Peste 2 săptămâni va da examen la Facultatea de Medicină, iar apoi vrea să se relaxeze la mare.

Directorul colegiului, profesorul Constantin Corega, a declarat că Ana face parte dintr-o serie de 5 elevi care, în urmă cu patru ani, au intrat la ”Emil Racoviţă” cu media 10.

Mai puteţi citi:

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Primul judeţ din ţară la promovabilitate: 82,18% dintre elevi au luat Bac-ul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite