Rezultate alegeri locale 2016 Cluj. Kelemen este mulţumit de rezultatul UDMR: Forţa noastră a rămas după aceste alegeri

0
0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Cluj, că este mulţumit de rezultatele pe care formaţiunea le-a obţinut la alegerile locale, evidenţiind reuşitele de la Satu Mare, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc, dar şi lupta strânsă de la Târgu Mureş, el adăugând că ”forţa” UDMR a rămas şi după acest scrutin.

Kelemen Hunor a afirmat, într-o conferinţă de presă, că UDMR a câştigat aproape 200 de primării, rămânând astfel ”cea mai puternică forţă politică maghiară din România”.

”Forţa noastră a rămas după alegerile din 5 iunie şi, acolo unde am avut posibilitatea să fructificăm, rezultatele sunt bune. Îmi pare rău că au fost localităţi unde PPMT nu a reuşit să dea o mână de ajutor nu nouă, ci comunităţii, şi a reuşit să dea o mână de ajutor candidaţilor care au câştigat şi ne-au scos pe noi, acesta fiind singurul lor succes. Începând de joi însă, începem discuţiile acolo unde este cazul. E foarte important să vedem dacă ceea ce propunem noi are valoare pentru comunitatea noastră şi dacă suntem pe aceeaşi lungime de undă cu ei. Am observat că după patru ani, după patru ani dificili pentru noi, ceea ce am realizat a fost destul de convingător fiindcă ieri, cei ce au mers la vot, în mare majoritate, au ales reprezentanţi ai UDMR, astfel că noi am păstrat susţinerea noastră şi am rămas cea mai puternică forţă politică maghiară din România”, a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR s-a declarat încântat de recâştigarea Primăriei Satu Mare şi l-a felicitat şi pe Soos Zoltan, candidatul independent la Primăria Târgu Mureş şi susţinut de Uniune. El a fost însă învins de candidatului PNL, Dorin Florea, primarul în funcţie.

”Sunt situaţii care ne bucură, la Satu Mare unde am recâştigat cu o majoritate convingătoare. A fost o campanie foarte intensă, dar pozitivă. Aşa cum se vede şi din voturile exprimate. Dacă reuşim să punem în aplicare tot ce este nevoie, peste patru ani putem spune că a fost un mandat de succes. Avem un om pregătit care va avea susţinerea noastră. Din păcate, la Târgu Mureş nu am câştigat, dar a fost o decizie corectă să îl susţine pe domnul Soos Zoltan în calitate de candidat independnent. El a câştigat anul trecut pre-alegerile organizate de noi şi a fost şi acum foarte aproape să câştige primăria. Vreau să cred că domnul Zoltan va continua activitatea poltică şi civică şi sunt convins că veţi mai auzi de el în politica naţională”, a spus Kelemen.

El a adăugat că la Consiliul Judeţean Mureş UMDR a păstrat mandatele de până acum şi va avea probabil zece.

”Vom discuta în zilele următaore despre toate situaţiile din ţară şi să stabilim cum vom continua”, a mai spus Kelemen Hunor.

Referitor la rezultatele de la Cluj-Napoca, unde din partea UDMR a candidat viceprimarul Anna Horvath şi a obţinut, potrivit rezultatelor preliminare aproximativ 12 procente, Kelemen Hunor a catalogat rezultatul drept unul excepţional.

”Doamna Horvath are un scor excepţional şi sper să avem cât mai multe mandate. Sper ca ce am făcut în Cluj şi ce ne dorim să facem, să se întâmple. La CJ stăm bine, sper să avem şapte mandate şi sper ca rezultatele noastre de până acum să ne ajute să reuşim să continuăm munca”, a mai spus Kelemen Hunor.

Potrivit preşedintelui UDMR, miercuri va fi o organizată o şedinţă a partidului la Bucureşti, urmând ca vineri, la Cluj-Napoca, să se reunească Consiliul Permanent al UDMR pentru a analiza rezultatele din 5 iunie.

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite