Regulament controversat la Cluj. Consiliul Local a adoptat un articol prin care nativii clujeni sunt avantajaţi în faţa celor care s-au mutat mai recent în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Cluj-Napoca a adoptat, miercuri, 29 august, un regulament care prevede că părinţii care au domiciliul stabil în Cluj de o perioadă mai lungă de timp vor avea prioritate atunci când îşi vor înscrie copiii la creşe în faţa celor care s-au mutat mai recent în oraş.

Acest lucru înseamnă că dacă locurile în creşele administrate de municipalitate sunt limitate, clujenii care s-au stabilit în oraş doar de puţin timp riscă nu mai aibă unde să-şi lase copiii. Decizia consilierilor a stârnit controverse. Un număr de 22 de consilieri au votat în favoarea regulamentului, în timp ce alţi doi s-au abţinut.

La şedinţa extraorinară a Consiliului Local a fost prezentă şi Ramona Turcuş, care a venit împreună cu fiul ei de doi ani. Aceasta a încercat să le explice consilierilor că, din punctul ei de vedere, decizia este discriminatorie, dar fără să aibă succes, astfel că hotărârea a fost adoptată.

Ce prevede articolul controversat votat la Cluj

„Articolul 20. La punctaje egale şi opţiuni identice se introduc criteriile de departajare, după cum urmează:

După vechimea domiciliului părinţilor/reprezentanţilor legali în municipiul Cluj-Napoca după cum urmează:

Se va aloca punctaj pentru vechimea neîntreruptă a domiciliului în municipiul Cluj-Napoca a fiecărui părinte, astfel:

Între 2 şi 4 ani - 1 punct

Între 4 şi 6 ani - 2 puncte

Între 6 şi 8 ani - 3 puncte

Între 8 şi 10 ani - 4 puncte

Peste 10 ani - 5 puncte

Pentru cei care au o vechime a domiciliului mai mică de doi ani nu se acordă niciun punct”.

Regulamentul a fost adoptat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de joi, 29 august. Proiectul de hotărâre numărul 2 poate fi consultat pe pagina oficială a Primăriei Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite