Regizorul emisiunii „Cronica cârcotaşilor”: „La Cluj e Untold, la Bucureşti vom avea festival cu manele şi mici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circa 60.000 de persoane se distrează în fiecare zi de Untold FOTO: Untold
Circa 60.000 de persoane se distrează în fiecare zi de Untold FOTO: Untold

Regizorul emisiunii „Cronica cârcotaşilor”, Silviu Iliuţă, critică dur pe blogul său politica Gabrielei Firea privind concertele din zona centrală, dând ca exemplu festivalul din capitala Transilvaniei. „La Cluj e distracţie. 60 000 de oameni aseară la Untold”, în timp ce „La Bucureşti e liniste, tanti Firea. Exact asa cum v-aţi dorit”, scrie Iliuţă.

„Nu transformaţi oraşul ăsta într-unul cu muzică populară, mici şi manele, doar pentru că aşa vor alegătorii dumneavoastră”, îi transmite regizorului „Cronicii cârcotaşilor” primăriţei Bucureştiului, Gabriela Firea pe blogul său, Cronici pe bune. Silviu Iliuţă semnează articolul „Un bucureştean puţin invidios pe clujeni”, explicând şi motivul invidiei: „La Cluj e nebunie. La Bucureşti ne pregătim de o serbare câmpenească cu mici şi muzica populară.  La Cluj e distracţie. 60 000 de oameni aseara la Untold. La Bucureşti e liniste, tanti Firea. Exact asa cum v-ati dorit. Dupa 10 seara nu mai mişcă nici musca.”

„Un oraş mort, adormit, lâncezit”

În timp ce o parte dintre clujeni critică gălăgia produsă de Untold, Silviu Iliuţă susţine că un oraş are nevoie şi de festivaluri mari: „Aşa o sa ajungă şi Bucureştiul, tanti Firea. Un oraş mort, adormit, lâncezit. Ştiu că trebuie să vă satisfaceţi alegatorii şi să le asiguraţi liniştea 22 de ore din 24. Dar un oraş are nevoie şi de nebunie, doamnă! De viaţă! Intelegeţi? De FESTIVALURI MARI!”. 

Ce pot face eu

Iliuţă îi dă şi soluţii primăriţei pentru a aduce la Bucureşti un festival mare: 

„-sa încurajaţi organizatorii, doamna. Să le spuneti ca putem face un mare festival de muzica in Bucureşti, că găsim o solutie de spaţiu. Să nu îi mai descurajati prin declaratii aiuritoare. Să nu îi mai faceti sa se simta ca infractorii cand vor sa organizeze ceva. Culmea! Puteti chiar să îi… CONTACTAŢI dumneavoastră

 -să mergeti la alegatorii dumneavoastra, din etaj in etaj, şi să le explicati ca şi muzica asta modernă e buna. Că are şi ea fanii ei (sa nu folositi cuvantul „fani”.  Spuneti-le: „oameni care îndrăgesc”). Rugaţi-i să nu ne mai bata seara în teavă ca sa dam muzica încet. Doamna, va rugam, nu ne transformati in Voluntari! Ca plecam toti la Cluj!”. 

Citeşte şi

Culisele finanţării cu 6 milioane de euro a Festivalului Untold: „Ne-am dorit să nu mai planeze niciun fel de suspiciune“

VIDEO Un elicopter al MAI va survola Clujul pe toată perioada Festivalului Untold

Untold 2016. Tot ce trebuie să ştii despre acces, transport, cazare, măsuri de siguranţă şi brăţara de festival

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite