Răzvan Rădulescu: „E o meserie destul de riscantă cea de regizor. O experienţă umilitoare adeseori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Răzvan Rădulescu a fost prezent azi la întâlnirea cu publicul TIFF Lounge. Acesta a vorbit despre ultimul său film, „Felicia, înainte de toate", pe care l-a regizat alături de olandeza Melissa de Raaf.

„Am filmat 28, 29 de zile în aeroport, iar după această perioadă eram ca un junkie. E o meserie destul de riscantă cea de regizor. O experienţă umilitaoare adeseori, pentru că e un exerciţiu de putere absolută în aparenţă şi în esenţă", a spus Răzvan Rădulescu despre experienţa sa de regizor.

Pe actriţa care interpretează rolul Feliciei, Ozana Oancea, a întâlnit-o la TIFF în urmă cu câţiva ani, pe când aceasta făcea parte din echipa de organizare a festivalului de film. Înainte de casting, când regizorul a văzut poza actriţei i s-a părut alegerea perfectă. „Ozana s-a dovedit de bază pe platou. A fost printre puţinele actriţe care ştiau textul tuturor", a precizat regizorul.

"E un fel de mâhnire şi discreţie combinată cu sarcasm", a caracterizat-o acesta pe actriţă. Rădulescu a vorbit şi despre experienţele trecute ca scenarist, facând referire la „Moartea domnului Lăzărescu" sau "Călătoria lui Gruber". "Moartea domnului Lăzărescu nu este o problemă personală", a spus regizorul.

Totuşi, acesta a povestit că a trăit experienţe urâte în spital alături de tatăl său, care era bolnav. Pentru documentarea scenariului acesta a declarat că a petrecut o săptămână la Ambulanţă şi o lună în spital, perioadă în care a văzut lucruri atroce.

„Felicia, înainte de toate" a rulat azi, începând cu ora 19.15, la Cinema Victoria. Clujenii vor putea revedea filmul vineri, de la ora 13.15, la Cinema Republica.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite