Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost suspendat din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc şi Sorin Apostu într-o întâlnire la Primăria Cluj.
Emil Boc şi Sorin Apostu într-o întâlnire la Primăria Cluj.

PDL Cluj a emis un comunicat de presă în care precizează că Sorin Apostu, preşedintele PDL Cluj-Napoca, a fost suspendat din partid, ca urmare a faptului că a fost arestat.

Funcţia sa a fost preluată de către doi vicepreşedinţi, Adrian Popa şi Mihail Hărdău.

Deputatul PDL Adrian Gurzău, vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor şi  corupţiei în Parlamentul României, nu vrea să catalogheze în niciun fel situaţia primarului Sorin Apostu,  pentru că îi este prieten şi coleg de partid: „Suntem prieteni de familie, suntem în aceeaşi organizaţie, am lucrat împreună în campania electorală, nu-mi cereţi să judec ceea ce i se întâlmplă acum". Ceea ce poate spune însă cu certitudine politicianul PDL Adrian Gurzău este că "avem prevederi statutare clare în partid care vor duce la excluderea din PDL a lui Sorin Apostu dacă va fi arestat".

Citeşte şi

SABIN ORCAN: Edilii pedelişti, în topul DNA. Sunt ei mai corupţi decât alţii?!

"PDL Cluj a luat act de decizia Curţii de Apel Cluj cu privire la domnul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De-a lungul celor peste zece ani, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea PDL Cluj şi, indiferent de ceea ce se întâmplă în aceste zile, rămân proiectele pe care domnia sa le-a realizat pentru municipalitatea clujeană. Din punct de vedere juridic, domnia sa se bucură, mai departe, de prezumţia de nevinovăţie, care este o problemă ce ţine de apanajul justiţiei. Sub aspect politic, sunt aplicabile dispoziţiile articolului 23, litera c, din Statutul PDL, coroborate cu articolul 4, alineat 3, din Codul Etic, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL Cluj", se arată în comunicatul emis de PDL Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite