Primăria clujeană a mai cumpărat zece autobuze second-hand de la francezi

0
0

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat pentru Regia Autonomă de Transport Urban Cluj (RATUC) zece autobuze second-hand din Franţa, pentru care a plătit aproape 200.000 de euro, acestea intrând, de joi, în circulaţie.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că autobuzele au zece ani vechime şi sunt dotate cu motoare Euro III şi filtre cu particule care reduc poluarea, ele fiind puse în circulaţie joi.

"Am achiziţionat pentru RATUC zece autobuze second-hand aduse de la regia de transport din Paris, la un preţ de 19.814 euro bucata. Sunt autobuze produse în anul 2000 şi care mai pot fi folosite încă zece ani la Cluj. Sunt dotate cu motoare Euro III şi filtre cu particule care reduc poluarea", a spus Apostu.

Potrivit acestuia, un astfel de autobuz are o capacitate totală de transport de 95 de călători, din care 29 pe scaune.

Directorul RATUC, Liviu Neag, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că cele zece autobuze vor fi introduse pe liniile care fac legătura către zonele industriale, urmând să înlocuiască autobuze cu timp de funcţionare expirat, care vor fi casate. Parcul auto al RATUC numără 220 de autobuze, 110 troleibuze şi 38 de garnituri de tramvai.

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite