„Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat în această iarnă la Cluj-Napoca“, anunţă Emil Boc pe Facebook. Preţul e cel din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc, primarul Clujului, a anunţat că preţul gigacaloriei în această iarnă nu va creşte şi va rămâne cel de anul trecut: 165 de lei. Preţul gigacalorie este subvenţionat de Primăria Cluj-Napoca şi nu a crescut de 5 ani.

„Nu am luat în discuţie majorarea preţului la gigacalorie şi nici nu avem în vedere o asemenea măsură pentru 2014. Primăria Cluj-Napoca va continua în acest an să sprijine clujenii, abonaţii Regiei de Termoficare, prin subvenţionarea costurilor de încălzire cu aproape 50%. În ultimii ani am investit în crearea unui sistem performant de cogenerare, în modernizarea centralelor termice din toate cartierele şi ne concentrăm eforturile mai departe pentru a oferi clujenilor condiţii de trai cât mai bune. Furnizarea căldurii de către Regia de Termoficare Cluj-Napoca va începe după ce trei nopţi consecutive temperaturile înregistrate vor scădea sub 10 grade Celsius“, anunţă primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa oficială de Facebook.

Preţul local care se facturează cetăţeanului este de 165 de lei, preţul mediu pe gigacalorie este de 348 de lei. Pentru fiecare gigacalorie Primăria subvenţionează cu 183 de lei. Subvenţia pentru anul 2012 a fost de peste 10 milioane de euro.

De această subvenţie beneficiază clujenii care sunt racordaţi la Regia Autonomă de Termoficare, adică circa 30-32.000 de apartamente, ceea ce înseamnă circa 120.000 de oameni.

Preţul gigacaloriei este neschimbat la Cluj din 2009. Preţul gigacaloriei facturat populaţiei este de 165 lei, iar municipalitatea clujeană acoperă 54% din costul acesteia, al cărui preţ întreg este de 348 lei.

Mai puteţi citi:

VIDEO Veste bună pentru clujeni. Nu vor plăti la căldură mai mult decât anul trecut

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite