Preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor va ataca la Curtea Constituţională noua „lege a maidanezilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
maidanezi 2
maidanezi 2

Preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, Radu Ţărmure, susţine că va ataca noua lege la Curtea Constituţională. “Această lege este neconstituţională. Este o lege ordinară, care nu poate să contrazică legea organic din acest domeniu, adică Legea 9/2008, care prevede că euthanasierea animalelor este interzisă”, a declarat Ţărmure.

Radu Ţărmure susţine că parlamentarii a dat dovadă de laşitate şi incompetenţă pentru că nu au reuşit să ia o decizie şi au lăsat acest lucru la latitudinea autorităţilor locale. “România se întoarce cu câţiva ani în urmă. Astfel de prevederi, care dau drept de decizie autorităţilor locale, au mai fost în vigoare între 2001 şi 2008, perioadă în care numărul animalelor fără stăpân a crescut în marile oraşe”, a mai spus preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia şi Controlul Animalelor.
Radu Ţărmure spune că în Cluj-Napoca situaţia câinilor comunitari s-a îmbunătăţit în utlimii trei ani: “Pe vremea când era Emil Boc primar au fost ucişi mii de câini, dar acum sunt euthanasiaţi doar cei cu boli incurabile”.
Reprezentanţii Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) Cluj, care deţine un centru de ecarisaj cu o capacitate de 150 de locuri, modernizat cu 1,5 milioane de lei acum doi ani, susţin că aici sunt euthanasiaţi doar câinii bolnavi, bătrâni şi agresivi. “În 2011, până acum, au fost la centru 1.200 de câini fără stăpân. 250 au fost adoptaţi, 80 au intrat în categoria celor bătrâni, bolnavi şi agresivi, iar restul au fost trataţi, vaccinaţi, sterilizaţi şi apoi eliberaţi în zonele din care au fost capturaţi”, a declarat Ioan Morocăzan, directorul RADP Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite