Preşedintele CJ Cluj, despre banii alocaţi de guvern în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală: „Este un nou act de sabotare a judeţului Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tişe, susţine că locuitorii judeţului Cluj ar fi trataţi drept cetăţeni de mâna a doua de către Guvernul PSD.

Într-un comunicat denumit „Clujenii, trataţi din nou ca cetăţeni de mâna a doua de Guvernul PSD“, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, acuză Guvernul de „sabotare a judeţului Cluj şi a proiectelor de dezvoltare ale acestuia“ şi cere public „Guvernului României să ia măsurile care se impun pentru a corecta această nedreptate flagrantă făcută Clujului şi să dispună alocarea de fonduri pe măsura contribuţiei pe care judeţul Cluj o are la bugetul de stat“.

Întregul mesaj al preşedintelui CJ Cluj:

„Recenta alocare de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală a dat Guvernului P.S.D. ocazia de a-şi manifesta, din nou, dispreţul faţă de clujeni.

Alocarea pentru judeţul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24% din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului şi a tot ceea ce el reprezintă. Suma alocată situează judeţul Cluj pe locul 31 în ceea ce priveşte cuantumul fondurilor alocate. Asta, în condiţiile în care judeţul nostru se situează pe locul 5 la nivel naţional în ceea ce priveşte contribuţia la buget!

În lipsa oricăror criterii obiective de evaluare, niciunul dintre marile proiecte ale judeţului, nici Aeroportul, nici centurile ocolitoare şi niciun alt proiect major de dezvoltare a Clujului nu a fost considerat de guvernarea P.S.D. ca fiind suficient de important pentru a fi finanţat.

Este absolut de neconceput ca după mai bine de 27 de ani deciziile publice să fie adoptate de guvern într-o asemenea manieră discreţionară şi abuzivă.

Este un nou act de sabotare a judeţului Cluj şi a proiectelor de dezvoltare ale acestuia, act pe care nu am să îl tolerez însă. Solicit public Guvernului României să ia măsurile care se impun pentru a corecta această nedreptate flagrantă făcută Clujului şi să dispună alocarea de fonduri pe măsura contribuţiei pe care judeţul Cluj o are la bugetul de stat!“.

Mai puteţi citi:

Preşedintele CJ Cluj acuză: „Guvernul PSD şi Ministerul Agriculturii sabotează dezvoltarea aeroportului Cluj“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite