Oferte de Paşte la pensiunile din Ardeal: în Munţii Apuseni, la fel de frumos ca în Alpii austrieci FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazarea la Casa Dives, la 18 kilometri de Alba Iulia, costă 4.096 de lei (836 de euro) pentru două persoane, cu demipensiune şi seară festivă de Paşte. FOTO: Arhiva pensiunii
Cazarea la Casa Dives, la 18 kilometri de Alba Iulia, costă 4.096 de lei (836 de euro) pentru două persoane, cu demipensiune şi seară festivă de Paşte. FOTO: Arhiva pensiunii

Preţurile pentru un sejur de trei nopţi, pentru două persoane, cu demipensiune, în Transilvania, în perioada Paştelui, încep de la 1.200 de lei şi ajung până la 4.500 de lei, caz în care turiştii au la dispoziţie şi o zonă SPA generoasă.

Am căutat oferte cu demipensiune în ideea că nimeni nu doreşte să-şi bată capul cu gătitul sau căutatul de restaurante în zilele de Paşte. 

În Transilvania, preţurile pentru două persoane în perioada 22-25 aprilie (trei nopţi) cu mic dejun şi cină incluse încep de la 1.112 lei (227 de euro) la hotelul de două stele Tuşnad pentru o cameră twin de 16 metri pătraţi, conform Booking.com. Hotelul se află în centrul staţiunii Băile Tuşnad, judeţul Harghita, la 300 de metri de un parc de aventuri, şi oferă unităţi de cazare cu WiFi gratuit în zonele publice şi parcare privată gratuită. 


La extrema cealaltă, cea mai scumpă ofertă este hotelul de 4 stele Castelnor din Păltiniş, unde pachetul costă  4.517 lei (922 de euro).  Camerele sunt de 18 metri pătraţi şi proprietatea are piscină în aer liber, piscină interioară, centru de fitness şi restaurant.

Între aceste extreme sunt ofertele de Paşte cu care au intrat pe piaţă multe dintre pensiunile din Ardeal. Cu 2.370 de lei (480 de euro) te poţi caza în Vlaha (la 17 kilometri de Cluj-Napoca) la o pensiune-castel pitorească, cu panoramă spre Munţii Apuseni – Harmonia Mundi - care oferă şi acces nelimitat la un SPA nordic. 

cluj oferte paste


Cea mai scumpă ofertă din această perioadă, pe Booking.com, în Ardeal, este hotelul de 4 stele Castelnor din Păltiniş, unde pachetul costă  4.517 lei (922 de euro). FOTO: Arhiva pensiunii

 

Cazarea la Casa Dives, la 18 kilometri de Alba Iulia, costă 4.096 de lei (836 de euro), pensiunea oferind, pe lângă demipensiune, băuturi, seară festivă de Paşte cu bucate româneşti, foc de tabără, degustare de virşli de Pianu şi participare la obiceiurile şi tradiţiile locului. De asemenea, pensiunea pune la dispoziţia oaspeţilor un ciubăr cu apă de izvor şi o piscină exterioară neîncălzită. 
 

Cei care doresc ca după mesele îmbelşugate de Paşte să se răsfeţe la SPA pot alege Septimia Hotels & Spa Resort, din Odorheiu Secuiesc, pentru 4.400 de lei (898 de euro). Clienţii au la dispoziţie piscine de interior, saune şi căzi cu hidromasaj, unele cu apă sărată.

cluj oferte paste

1.112 lei (227 de euro) costă pachetul de două persoane cu demipensiune, de Paşte, la hotelul de două stele Tuşnad. FOTO: Arhiva hotelului

Apusenii sau Alpii austrieci   

Preţurile medii ale ofertelor nu sunt foarte diferite de cele din Austria, din această perioadă, cu deosebirea că aici nu este inclusă masa festivă de Paşte. 


Cel mai mic preţ pentru o ofertă cu demipensiune pentru două persoane este de 1.484 lei (303 euro) la pensiunea de trei margarete Zukaunighof, din regiunea Carinthia, la 27 de kilometri de oraşul Klagenfurt. Pensiunea oferă camere de 20 de metri pătraţi, o zonă de wellness cu saună şi loc de joacă pentru copii. 


În extrema cealaltă se află un hotel de 5 stele - Trofana Royal, situat în staţiunea Ischgl din Alpii Austrieci, care oferă pachete de 9.540 de lei (1.947 de euro) cu demipensiune. Hotelul are o zonă de wellness amplă, un parc propriu şi o pivniţă cu vinuri, iar pentru oferta sa culinară gourmet a fost premiat cu o stea Michelin şi 3 bonete Gault et Millau. Numit de SSI (Skiresort Service International) drept cel mai bun hotel de schi din lume, Hotelul Trofana Royal este la doar 100 de metri de telecabina Silvretta. Din mai până în octombrie, tariful include cardul Silvretta All Inclusive, care oferă numeroase beneficii gratuite şi reduceri în Valea Paznaun şi în regiunea Samnaun din Elveţia, inclusiv utilizarea gratuită a telecabinelor şi a autobuzelor locale.  

cluj oferte paste

La un preţ dublu comparativ cu cea mai costisitoare ofertă de la noi, poţi petrece un sejur la hotelul de 5 stele - Trofana Royal, din staţiunea Ischgl din Aplii Austrieci, care a fost premiat cu o stea Michelin şi 3 bonete Gault et Millau şi numit de SSI (Skiresort Service International) drept cel mai bun hotel de schi din lume. FOTO: Arhiva hotelului


Preţurile medii se învârt în jurul sumei de 2.450 de lei – 2.940 de lei (5-600 de euro) pentru două persoane cu demipensiune. De exemplu, cu 2.361 de lei (482 de euro) te poţi caza la un hotel de 4 stele din Turracher Hohe, amplasat pe malul lacului Turracher See, la 25 de metri de cel mai apropiat ski lift. Hotelul oferă piscină interioară, exterioară, cadă cu hidromasaj şi mai multe saune. 


Cu 2.861 de lei (584 de euro) puteţi cumpăra un sejur la Hotelul Alpina nature-wellness, aflat într-un peisaj montan impresionant din Wenns, la începutul Văii Pitz, care pe lângă demipensiune oferă o gamă largă de facilităţi spa, care includ piscină interioară, băi de aburi, saune şi cabină cu infraroşu. Proprietatea are şi o fântână cu apă termală. Autobuzul local de schi oferă transfer gratuit de la Hotelul Alpina natura-wellness la zonele de schi locale.


Un sejur în Austria ar costa, pe total, mai mult, întrucât se adaugă şi cheltuielile ocazionate de drum. De asemenea, cheltuielile conexe cum ar fi accesarea pârtiilor de schi sau a altor servicii de turism sunt mai mari decât în România. În schimb, Austria beneficiază de o infrastructură turistică mai bună, pârtii de schii, telegondole, SPA-uri şi tot ce înseamnă activitate pentru timpul liber.   

cluj oferte paste

Cel mai mic preţ pentru o ofertă cu demipensiune pentru două persoane este de 1.484 lei (303 euro) la pensiunea de trei margarete Zukaunighof. FOTO: Arhiva hotelului

 

Vă recomandăm să mai citiţi:


FOTO Destinaţii de vară ca afară ascunse în mijlocul României. Lista locurilor exotice despre care se vorbeşte mai puţin

FOTO Locurile din România similare cu cele mai exotice destinaţii din lume.„Crezi că-i Maldive? Nu, e chiar la noi!“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite