O maşină de gunoi s-a scufundat în asfalt pe o stradă din Cluj. „S-a asfaltat porţiunea respectivă săptămână trecută”, spun vecinii

0
0
Roata maşinii s-a „scufundat” în asfalt. FOTO: Nicoleta Topan/Facebook
Roata maşinii s-a „scufundat” în asfalt. FOTO: Nicoleta Topan/Facebook

Asfaltul de pe o stradă semicentrală din Cluj-Napoca s-a surpat sub greutatea unei autotutilitare de gunoi. Maşina a rămas blocată cu o roată în asflat. Reprezentanţii Companiei de Apă Someş susţin că incidentul s-a produs din cauza unei conducte sparte.

O maşină de gunoi a companiei Brantner Vereş a rămas blocată, în această după-masă, pe strada Septimiu Albini din Cluj-Napoca. Roata din partea stângă a autoutilitarei s-a scufundat în asfalt.

Incidentul a fost sesizat de către un clujean care a postat pe Facebook următorul mesaj: „În caz că interesează pe careva pe Albinii mai jos de Topaz o maşina de gunoi s-a a afundat în asfalt! S-a rupt sub greutatea ei în condiţiile în care s-a asfaltat porţiunea respectivă săptămână trecută”.

cluj masina gunoi asflat. foto Foto

Maşina de gunoi s-a blocat pe strada Septimiu Albinii. FOTO: Alex Iulian/Facebook

 

Cauza: s-a spart o conductă

 Oficialii Primăriei Cluj-Napoca susţin că problema este a Companiei de Apă Şomeş. „Cel mai probabil s-a produs o avarie a sistemului de canalizare care este veche în zona aceea. S-a produs o spărtură la o conductă, iar apa uzată a spălat stratul de pietriş aflat sub asfalt. Astfel, s-a creat un gol sub asfalt care a cedat sub greutatea autoutilitarei”, a declarat pentru „Adevărul” Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş. 

Canalizarea va fi schimbată

Croitoru a mai precizat că s-a intervenit pentru a izola zona, iar la noapte se va remedia problemei: „Canalizarea este veche şi coincidenţa face zilele acestea am demarat o licitaţie pentru contractarea unei firme care să înlocuiască porţiunea de canalizare din zoana respectivă. Probabil că aceasta nu mai face faţă, din cauza traficului, a vechimii”. Până la înlocuirea conductelor se va remedia temporar problema pentru ca locatarii din zonă să nu aibă de suferit. Croitoru a mai spus că din datele pe care le are până acum nu se poate imputa nimic firmei care a intervenit la asfalt: „Putea fi reabilitată ieri sau acum 2 ani strada respectivă, apele uzate spală tot pietrişul şi se ajunge la astfel de incidente”. 

Locatarii din zonă au susţiut că săptămâna trecută s-a intervenit pe strada respectivă. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca nu au putut preciza exact data când s-a intervenit pe stradă.

 Citeşte şi

VIDEO Aragazul din care iese apă. Se întâmplă la Cluj după ce „Dorel“ a instalat o centrală termică

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri