O companie germană investeşte 15 milioane de euro la Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu (stânga) şi Karl Heinz Dietrich, preşedintele companiei investitoare (dreapta) FOTO: Adevărul
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu (stânga) şi Karl Heinz Dietrich, preşedintele companiei investitoare (dreapta) FOTO: Adevărul

Compania germană Karl Heinz Dietrich International Exped va construi în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu un depozit logistic, pe un teren de 4,4 hectare, investiţia ridicându-se la 15 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că firma germană va ocupa 4,5 hectare în Parcul Tetarom III de la Jucu şi că va angaja, deocamdată, 80 de persoane. Valoarea investiţiei se ridică la 5 milioane de euro.

„ Depozitul logistic va avea în total 240 de angajaţi. În martie 2014 este preconizată finalizarea depozitului. În final investiţia va ajunge la 12-15 milioane de euro”, a precizat Horea Uioreanu.

Karl Heinz Dietrich va participa şi la licitaţiile pe care compania Bosch le va demara pentru departamente lor de logistică. „Vom desfăşura în special activităţi de transport şi ambalare”, a precizat Hans Ulrich Dietrich preşedintele companiei.
Acesta a mai afirmat că depozitul va fi finalizat în aprilie-mai 2014.

Directorul Parcului Tetarom III, Viorel Găvrea, a spus că discuţiile pentur venirea nemţilor de la Karl Heinz Dietrich au început în urmă cu 2-3 luni.
„Negocierile cu Karl Heinz Dietrich au fost la fel de plăcute ca şi negocierile cu Bosh, am semnat contractul în această dimineaţă în faţa notarului. Le urez succes, vor face activităţi de logistică pentru toate firmele din Parcul Tetarom III. Karl Heinz Dietrich  apreciază Clujul şi activitatea industrială din zona Clujului.
Vor participa ca orice altă companie la o licitaţie pe care Bosch o va organiza pentru administrarea departamentelor lor de logistică. Nu contractul cu Bosh i-a adus aici, dacă nu câştigă licitaţia cu Bosch asta nu înseamnă că vor pleca. Am semnat un contract de constituire unui drept real de superficie. Dacă ne referim la o locaţie terenul este situat vis a vis de Bosch, lângă Bosch şi calea ferată”,  a precizat Viorel Găvrea, directorul Tetarom.

În Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu sunt prezente cu unităţi de producţie, printre altele, companiile Bosch şi DeLonghi.

Karl Heinz Dietrich International Exped, care se ocupă în principal de transporturi rutiere interne şi internaţionale, a fost înfiinţată în 1946. Compania este prezentă în România din 1997, cu facilităţi logistice la Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Timişoara şi 500 de angajaţi.


 

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite