O comisie universitară din Cluj îl anchetează pe Constantin Cucoşel, implicat într-un scandal cu şpagă, şantaj şi săruturi homosexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îl anchetează pe conferenţiarul Constantin Cucoşel din Baia Mare, care a recunoscut, într-o înregistrare, că a primit bani de la mai mulţi studenţi pentru a-i promova la examene.

O comisie de anchetă s-a constituit în cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca pentru a analiza, din punct de vedere academic, acuzaţiile care i se aduc conferenţiarului Constantin Cucoşel de la Centrul Universitar Baia Mare (centru subordonat Universităţii Tehnice Cluj- Napoca).

Cucoşel spune, într-o înregistrare, că a primit, de mai multe ori, bani ca să promoveze anumiţi studenţi, inclusiv poliţişti, la examene.
Tot pe înregistrare (care a fost făcută acum 3 ani), Cucoşel mai recunoaşte şi un sărut, la beţie, cu un tânăr.

„În urma semnalării din presă, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a considerat că acuzele sunt extrem de grave, motiv pentru care s-a constituit o comisie internă de anchetă pentru a se stabili adevărul privind această situaţie“, este punctul de vedere al conducerii UTCN, transmis prin intermediul purtătorului de cuvânt, Mirela Boţan, la cererea trimisă de „Adevărul“.

Înregistrarea cu pricina a fost folosită, timp de un an, de doi băimăreni ca să obţină bani de la Cucoşel. Însă chestiunea a ajuns în instanţă şi Judecătoria Baia Mare i-a condamnat, la sfârşitul lui 2013, pe cei doi şantajişti la câte un an de închisoare cu suspendare.

Informaţii despre şantajul de un an de zile şi procesul cadrului universitar Constantin Cucoşel au ajuns la urechile conducerii UTCN abia ieri când reporterul „Adevărul“ le-a cerut o poziţie oficială.

„Tot ce reprezintă acte de corupţie sau în care spiritul academic este întinat, nu sunt admisibile în Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca“, se mai arată în comunicatul remis redacţiei.

Constantin Cucoşel spune, pe întregistrare, şi care sunt banii pe care unii studenţi se ofereau să îi dea profesorilor Centrului Universitar din Baia Mare ca să treacă examenele. Sumele nu erau discutate la telefon, ci la un pahar, deoparte. 50 de euro de persoană.

Constantin Cucoşel (56 de ani) este doctor în Finanţe, conferenţiar universitar din aprilie 2008 la Baia Mare. Predă de 15 ani la Centrul Universitar Baia Mare (până acum 2 ani se numea Universitatea de Nord Baia Mare)  din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Cucoşel nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Înregistrarea:

Înregistrare cu profesorul Constantin Cucoşel, din Baia Mare

Mai puteţi citi:

AUDIO Spovedania profesorului Cucoşel. Un scandal universitar cu şpagă, şantaj şi săruturi homosexuale. „50 de euro, ăsta era tariful”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite