Nuntă în cer. Clujul, primul oraş din România unde se vor oficia căsătorii civile la 50 de metri deasupra pământului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
P eo astfel de platformă vor avea loc căsătoriile la Cluj   FOTO: Federaţia Share
P eo astfel de platformă vor avea loc căsătoriile la Cluj   FOTO: Federaţia Share

Pe 18 şi 19 iulie, Clujul va găzdui trei evenimente inedite în calitate de Capitală Europeană a Tineretului: căsătorii civile pe o platformă suspendată la 50 de metri înălţime, o petrecere caritabilă şi o experienţă culinară inedită (mic dejun, prânz sau cină).

Opt cupluri din Cluj vor putea şansa să aibă parte de o cununie civilă cu totul specială: în aer, la propriu, la 50 de metri deasupra Parcului Central, echivalentul etajului 22 al unei clădiri. Curajoşii se pot înscrie până pe 2 iulie spunând lumii povestea lor printr-un video de maximum 1 minut, care să fie trimis pe adresa day15@cluj2015.ro până la data de 2 iulie 2015, ora 23.59. Poveştile de dragoste din Capitala Tineretului vor fi publicate online, pe pagina www.facebook.com/day15cluj şi pe www.cluj2015.eu. Organizatorii anunţă că se pot înscrie atât cuplurile care au deja programată căsătoria civilă pe data de 18 iulie, cât şi cei care se vor căsători în alte zile sau care decid acum să facă acest pas.

Dintre înscrişi, 8 cupluri vor beneficia de oficierea căsătoriei civile la înălţime. 7 vor fi selectate aleatoriu, prin tragere la sorţi, iar o nuntă în cer va fi decisă prin votul online al publicului în funcţie de ”povestea video” pe care ei o vor realiza pentru a se înscrie. Cuplurile câştigătoare vor fi anunţate pe 6 iulie.

La fiecare ”nuntă în cer” din 18 iulie, fiecare cuplu poate lua pe platformă alte 18 persoane, familie, prieteni, rude. Cununiile vor fi oficiate de primarul Clujului, Emil Boc, iar acompaniamentul muzical va fi asigurat de artista Alexandra Violin care va cânta la vioară.

”Nuntă în cer” este doar unul dintre cele trei evenimente speciale organizate de echipa Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015. Celelalte două: o masă la înălţime şi o petrecere caritabilă. Organizatorii spun că evenimentele de sub cupola “SHARE the Sky” vor avea loc în perioada 18-19 iulie, cu 15 urcări în total în prima zi şi 8 urcări duminică, 19 iulie 2015.

"Pentru Dinner in the Sky România, evenimentul ce va avea loc în Cluj-Napoca va reprezenta o premieră absolută, atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional. Suntem onoraţi de participarea alături de acest grup de tineri inimoşi, la un eveniment ce va deveni emblematic în rândul tuturor celor 52 de ţări care deţin în acest moment DITS. Capitala Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca şi România vor avea de arătat întregii lumi că limitele entertainmentului de calitate pot fi depăşite, oferind astfel o perspectivă nouă publicului, foarte înaltă, atât la propriu cât şi la figurat! Şi nu uitaţi: <<Sky is the limit!>>" a declarat Ovidiu Barbier, manager DITS România, potrivit unui comunicat.

nunta in cer foto

Experienţe unice FOTO: Federaţia Share Cluj-Napoca

Cine participă la petrecerea la înălţime

În seara de 18 iulie va fi organizată o petrecere caritabilă, ”Party in the sky”. Selecţia celor care vor “petrece în cer”, alături de DJ, va fi realizată atât dintre participanţii care vor veni pe platoul Centrului de cultură urbană Casino, cât şi dintre cei care se vor înscrie anterior pe pagina evenimentului Day 15 iulie. Toate detaliile, dar şi cauza caritabilă pentru care tinerii din echipa “Cluj 2015” încurajează donaţiile în cadrul petrecerii vor fi anunţate pe pagina de facebook a proiectului Day 15.

“Principiile multiculturalităţii promovate de Capitala Europeană a Tineretului sunt în mintea noastră şi în acest proiect. Astfel, dat fiind că Day 15 iulie coincide cu Ziua Mandela (18 iulie), am dorit sa creăm un proiect prin care să atragem atenţia într-un mod inedit asupra puterii tinerilor de a schimba lumea în bine. Pentru “Petrecerea din cer” vom realiza o instalaţie artistică specială, marcând astfel, în Capitala Europeană a Tineretului, Ziua Mandela” a declarat Răzvan Luca, project manager Day 15, potrivit unui comunicat.

Pe data de 19 iulie vor fi organizate opt ridicări cu platforma “Dinner in the Sky”, contra cost. Cei interesaţi vor putea alege dintre trei tipuri de experienţe:

Breakfast in the Sky – mic-dejun la înălţime, cu o durată de 30 de minute – 69 euro (2 urcări)
Lunch in the Sky – prânz la înălţime, cu o durată de 45 de minute – 79 euro (2 urcări)
Dinner in the Sky – cină la înălţime, cu o durată de o oră şi acompaniementul muzical live al Alexandrei Violin - 99 de euro (4 urcări)

O parte din veniturile strânse în urma acestor evenimente va fi acordată de Federaţia SHARE Cluj-Napoca sub formă de burse la pentru 10 elevi şi studenţi. Însă, aceasta va fi lămurită ulterior prin organizarea unui concurs cu metodologie clară şi o comisie de selecţie formată din persoane din mediul preuniversitar, universitar şi cel non-formal.

Mai puteţi citi:

Festivalul Electric Castle, sărbătoarea din Cluj la care cap de afiş este trupa Prodigy. Tot ce trebuie să ştii despre program, acces, transport şi bilete

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite