Nord-vestul ţării, afectat de o avarie a reţelei electrice. Judeţele în care există probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stâlpi de înaltă tenisiune. FOTO Getty Images
Stâlpi de înaltă tenisiune. FOTO Getty Images

Mai multe judeţe din nord-vestul României sunt afectate la această oră de o căcere a reţelei electrice. Probleme există în mai multe oraşe din judeţele Cluj, Maramureş, Satu Mare, Alba, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit primelor informaţii ar fi vorba despre o avarie în reţeaua de alimentare cu energie electrică a Transelectrica. În Cluj-Napoca doar unele cartiere sunt afectate de această problemă.

,,A fost o problemă la Transelectrica, la nivel naţional. A scăzut tensiunea în sistemul energetic în zona nord-vest, dar s-a remediat”, a spus prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Totuşi, problemele persistă în mai multe oraşe din zonă, inclusiv în Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Transelectrica au transmis câteva precizări cu privire la problemele care au afectat vineri, 8 ianuarie, mai multe judeţe din nord-vestul ţării. „Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment", au precizat responsabilii Transelectrica.

Potivit Digi24, o postare a combinatului chimic Azomureş vorbeşte despre eliberarea unei cantităţi de substanţe chimice în aer.

„Avaria din sistemul naţional de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalaţii de pe platformă. Oprirea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neaşteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranţă a instalaţilor de pe platforma Azomureş. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roşcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalaţile de producere a acidului azotic. Menţionăm ca nu există pericol pentru angajaţi şi pentru comunitatea locală. Autorităţile cu atribuţii în domeniu au fost anunţate”, a anunţat combinatul.

Pe lângă Cluj sunt afecatate serios şi alte judeţe. Probleme similare au fost semnalate în Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba şi Sibiu.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Pană de curent majoră în Bucureşti. Unde a fost problema şi ce spune Transelectrica. Reacţia Primăriei Capitalei

Fostul preşedinte al Transelectrica Marius Dănuţ Caraşol, care şi-a falsificat diploma de studii, condamnat la doi ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite