Muncitori români puşi să lucreze ca sclavii, până la epuizare, în viile din Italia. „Dacă vă plângeţi sau faceţi scandal vă împuşc în cap“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
carabinieri si politisti italieni foto prpchannel.com

Un român şi trei italieni au fost acuzaţi în Italia de intermediere ilegală a forţei de muncă şi de exploatarea unor muncitori aduşi din România şi repartizaţi la mai multe ferme din Peninsulă. Muncitorii erau prost plătiţi, forţaţi să lucreze până la epuizare şi chiar ameninţaţi cu moartea.

Potrivit portalului tp24.it, procurorii italieni au emis interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu şi îi anchetează pe Ioan Lucian Ursu, Filippo şi Giuseppe Angileri şi Benedetto Maggio. Muncitorii erau prost plătiţi şi exploataţi, iar unii dintre ei au fost ameninţaţi cu moartea. De altfel, doi dintre cei trei italieni au fost acuzaţi şi de discriminare rasială. 

Potrivit presei italiene, care citează surse din cadrul anchetei, Giuseppe Angileri le arăta pistolul şi le spunea: „Dacă vă plângeţi sau faceţi scandal vă împuşc în cap, mai ales că sunteţi străini”, în timp ce tatăl său, Filippo Angileri, le-ar fi spus muncitorilor români de mai multe ori: „Trebuie să munceşti până pişi sânge dacă vrei bani”.

Cei patru bărbaţi încasau 60 de euro zilnic pentru fiecare muncitor plasat fermelor, bani pentru care niciun fel de taxe. În plus, autorităţile anchetează acum alţi doi italieni care sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă în acest caz.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite