Motivul pentru care o refugiată cerşeşte pe străzile Clujului. „Avem nevoie de ajutor, Ukraine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Foaia Transilvană
FOTO Foaia Transilvană

O femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani, refugiată din Ucraina, a ieşit la cerşit împreună cu copilul ei, pe străzile Clujului. Femeia a fost cazată chiar la un hotel din zona centrală a oraşului, iar autorităţile spun că i-au asigurat toate cele necesare.

Femeia avea într-o mână o hârtie pe care se putea citi: „Avem nevoie de ajutor. Ukraine”, dar şi un paşaport ucrainean şi câteva acte, scrie Foaia Transilvană. Mai mulţi trecători au oprit şi i-au dat bani, impresionaţi de faptul că aveau în faţă o refugiată care le cerea ajutorul. 

Femeia s-a făcut repede nevăzută când la un moment dat a apărut în zonă o patrulă de ordine publică a Poliţiei Cluj şi s-a dus la hotelul la care era cazată. Se pare că femeia avea nevoie de bani pentru că îşi dorea să meargă mai departe, în Franţa. 

De altfel, reprezentanţii Poliţiei susţin că ea a acceptat doar în parte sprijinul autorităţilor, cazarea, masa şi transportul, însă a refuzat să rămână în România şi să primească ajutorul complet oferit refugiaţilor.

„Persoana a fost identificată de către patrula de Ordine Publică de la Sectia 1 de Poliţie Cluj-Napoca. Persoana este refugiată din Ucraina şi este cazată la hotel Meteor pe strada Eroilor. Mâine pleacă în Franţa şi refuză ajutorul primit din partea autorităţilor”, au explicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În ultimele zile au ajuns la Cluj şi în împrejurimi câteva sute de refugiaţi ucraineni, care au fost cazaţi la mai multe hoteluri şi pensiuni şi au primit ajutoare din partea autorităţilor române, care le-au plătit şi cazarea. Numărul lor ar putea fi însă şi mai mare, de câteva mii, pentru că mulţi alţii au ajuns în zona Clujului şi au fost cazaţi la numeroasele familii şi de ONG-urile care s-au implicat în număr mare în ultimele zile. 

Cei mai mulţi dintre refugiaţii care au ajuns la Cluj au intrat în ţară pe la vama Sighet, în Maramureşul învecinat.

Vă mai recomandăm şi:

Observaţia unui ucrainean care a luat cina într-un restaurant din România. „Cum rezistaţi cu preţuri ca în Elveţia?”

Modalitatea inedită prin care un clujean vrea să-i ajute pe ucraineni. „Poate că apartamentul acela nici nu mai există”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite