Observaţia unui ucrainean care a luat cina într-un restaurant din România. „Cum rezistaţi cu preţuri ca în Elveţia?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Unsplash
FOTO Unsplash

Oleg, un tânăr ucrainean ajuns în România după ce Rusia i-a invadat ţara, este uimit de preţurile din supermarketurile şi restaurantele de la Cluj. Ucraineanul spune că ar fi mâncat aproape o lună în ţara natală din banii pe care i-a plătit în România doar pentru o cină.

Oleg a intrat în România chiar în primele zile, înainte de a se decreta mobilizarea generală în Ucraina, şi a stat câteva zile la o familie de lângă Cluj. Apoi, el urma să-şi continue drumul spre Franţa, unde au emigrat mai multe rude ale sale în anii anteriori. Până atunci, el a făcut cunoştinţă cu supermarketurile şi cu restaurantele din România şi a rămas surprins de preţurile mari.

„Aveţi preţuri ca în Elveţia, mai mari şi ca în Franţa, nu aş putea trăi aici. N-am înţeles cum o pot face românii care sunt plătiţi cu 300 de euro. Noi avem salarii şi mai mici, dar nu avem preţurile din România. La Kiev ar fi fost revoltă dacă se întâmpla asta”, a spus ucraineanul.

El a povestit că a mâncat împreună cu soţia într-un restaurant din Cluj şi a suferit un adevărat şoc când a văzut nota de plată. „Am calculat vreo 70 de euro echivalentul în lei, dar de banii ăştia mâncam aproape o lună acasă, în Ucraina. Iar dacă mergeam într-un restaurant acasă, am fi plătit poate şi de 10 ori mai puţin. E scumpă, tare scumpă România şi nu înţeleg cum pot trăi oamenii săraci de aici cu aşa preţuri”, a mai spus el. 

Bărbatul şi-a amintit că în concediile petrecute în Franţa şi Italia plătea mai puţin în restaurante pentru o cină. „Acum câţiva ani am mâncat în Paris cu soţia şi a fost mai ieftin, la fel cum a fost mai ieftin şi la Nisa. Nu mai spun că Italia parcă a fost şi mai ieftin. În România, clar, preţurile sunt de Elveţia”, a încheiat el.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce salarii au ofiţerii ucraineni în comparaţie cu ruşii. „Bineînţeles, ai noştri nu luptă pentru bani” VIDEO

Ce l-ar împiedica pe Putin să apeleze la arma nucleară şi cum ar arăta un astfel de război. „Acesta e scenariul apocaliptic”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite