Motivul hilar pentru care cresc din nou lefurile bugetarilor de lux. La ce salarii vor ajunge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti excelente pentru o parte dintre bugetari. Începând de azi, unii dintre ei vor avea salarii mai mari cu până la 15%.

Funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca, Serviciul public de interes local pentru administrarea parcărilor şi Cantina de ajutor social şi pensiune din subordinea Consiliului Local vor beneficia de noi majorări salariale. Asta după ce consilierii locali au votat în unanimitate, miercuri, 7 august, proiectul prin care funcţionarii publici şi personalul contractual din Primăria Cluj-Napoca vor avea salarii mai mari cu până la 15%. Sporul este acordat pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, deşi, în realitate, este evident că munca de la birou nu poate prezenta astfel de riscuri.

Consilierii locali au votat cu ambele mâini, profitând de Hotărârea de Guvern 917/2017. Articolul 2 din cadrul acestei HG prevede următoarele: „(1) Beneficiază de sporul pentru condiţii de muncă următoarele categorii de personal, angajate în administraţia publică centrală: a) funcţionari publici; b) personal contractual. (2) Prezentul regulament-cadru se aplică şi personalului prevăzut la pct. B de la cap. II din anexa nr. VIII la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, angajat în unităţile sanitare subordonate autorităţilor administraţiei publice locale”.

Potrivit paginii oficiale de internet a Primăriei Cluj-Napoca, înainte de această nouă majorare, cele mai mari salarii le primesc primarul Emil Boc (23.400) , următorii fiind cei doi viceprimari care câştigă în fiecare lună câte 20.800. Nici ceilalţi şefi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca nu au motive să se plângă de bani. Un salariu de secretar al unităţii administrativ-teritoriale ajunge la 16.619 lei, iar un director general la 16.120 lei. Arhitectul şef este încadrat cu 16.120 lei şi este urmat de directorii executivi (14.352 lei), şefii de servicii (13.250 lei şi şefii de birou - 12.275 lei. În toate cazurile este vorba despre salariile brute.

Salarii de invidiat au şi poliţiştii locali, care pot ajunge la aproape 9.000 de lei (8.650 lei), în timp ce un bucătar depăşeşşte 5.000 de lei (5.362 lei), iar şoferii şi portarii iau 5.283, respectiv 4.429 lei. Acum, fiecare dintre aceştia va avea o leafă cu până la 15% mai mare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite