Mesajul rectorului UBB către studenţi: „Sunteţi în cea mai veche şi mai mare universitate, în cel mai intelectual şi cel mai studenţesc oraş din ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatul UBB la deschiderea anului universitar 2013. FOTO: Remus Florescu
Senatul UBB la deschiderea anului universitar 2013. FOTO: Remus Florescu

Studenţii clujeni de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au făcut cea mai bună alegere din ţară, conform rectorului Ioan Aurel Pop, care a spus în discursul de deschidere a anului universitar că UBB este cea mai mare universitate din ţară, cu cea mai mare tradiţie şi, în plus, Clujul este “cel mai intelectual şi cel mai studenţesc oraş din ţară”.

 “Sunteţi în cea mai veche, acum şi cea mai mare şi mai complexă universitate din ţară şi, din multe puncte de vedere, pe domenii, cea mai prestigioasă. Funcţionăm cu 21 de facultăţi, cu 3 linii de studiu - română, maghiară şi germană, plus mai multe programe de studiu în engleză, franceză, ebraică etc. În 2013, UBB a înmatriculat  cel mai mare număr de studenţi din ţară - 14.000 în anul I la diferite forme de învăţământ”, a declarat Ioan Aurel Pop la festivitatea de deschidere a anului universitar, care s-a ţinut, azi, în Aula Magna a Universităţii. 

Clujul, cel mai intelectual oraş


În continuare, rectorul le-a spus studenţilor că peste hotare nu vor studia mai bine, mai mult şi mai profund decât la UBB. “Venind la Cluj şi la UBB voi sunteţi privilegiaţii sorţii. Să nu credeţi că peste hotare aţi învăţa mai bine, mai mult şi mai profund decât la UBB. Fireşte a studia departe e bine şi folositor (...) Nu trebuie să uitaţi însă de locurile natale, să daţi ţării ce-i al ţării, fiincă ea ne ţine pe toţi, buni şi răi, iar a te supăra te pe ţară pentru un eşec personal e ca şi cum ai refuza iubirea pentru că nu ţi s-a dat un sărut. Sunteţi la Cluj în cel mai mare oraş al acestei părţi de ţară, în cel mai intelectual şi mai studenţesc oraş din România, care are un brand unic şi inconfundabil, de oraş universitar. Voi, studenţii, cu profesorii deopotrivă, sunteţi brandul  Clujului. Nu minimalizaţi aceste privilegii. Bucuraţi-vă de toamna nebun de frumoasă- cum spune un poet clujean, de parcuri , de statui, de muzee, de ziduri medievale, de biserici şi de simple case, dar şi de oameni”, a mai spus rectorul.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite