Mașină distrusă de Doreii de la Serviciul Ridicări din Cluj. Proprietara: „Au scăpat brațul macaralei pe automobil“

0
Publicat:

După ce mașina a fost scăpată de pe platformă, angjațaii Serviciului Ridicări al Primăriei Cluj-Napoca au reușit „performanța” de a o distruge cu brațul macarelei, susține o clujeancă. Asigurarea de 15.000 de euro a Serviciului nu acoperă, în totalitate, daunele.

Clujeanca și-a găsit mașina distrusă. FOTO: CLujul civic
Clujeanca și-a găsit mașina distrusă. FOTO: CLujul civic

Angajații Serviciului Ridicări de la Primăria Cluj-Napoca au avut o problemă cu un automobil ridicat de pe o stradă din centrul orașului. Acesta a fost scăpat de pe platformă, din cauza greutății automobilului - argumentează edilii.

„Cum este posibil ca în 2023 Primăria Cluj-Napoca să mandateze RADP prin serviciul de Ridicări Auto să ridice mașini cu utilaje vechi, pentru care nu se face mentenanță și nu sunt asigurate pentru cazuri în care produc daune vehiculelor pe care le ridică? Până unde merge nepăsarea Primăriei față de contribuabili? Ne-au ridicat masina parcată pe Tipografiei (e discutabil și motivul, dar asta e alta poveste - putem dezbate) și pentru că ”a fost prea grea” nu au putut să o descarce de pe platformă în curtea RADP, motiv pentru care au chemat o macara proprietate RADP în ajutor și au reușit performanța de a o scapă de pe platformă și de a scapa brațul macaralei pe mașină, distrugând-o”, scrie o clujeancă pe un grup de Facebook.

Daune la mașină SURSA proprietar
Daune la mașină SURSA proprietar

Polița de asigurare acoperă daune de maxim 15.000 de euro

Păgubita susține că polița de asigurare facultativă care i-a fost prezentantă de angajații Primăriei acoperă daune de maxim 15.000 euro/eveniment. „În cazul nostru nu acoperă doar o parte din daună”, se plânge aceasta.

„Întreb cum are dreptul Primăria Cluj-Napoca să mandateze firme care sunt un pericol pentru bunurile cetățenilor și își asumă asta prin neverificarea că fac serviciul mandatat cu utilaje conforme și asigurari de bunuri?”, se întreabă victima incompetenței angajaților Primăriei.

Daune la mașină SURSA proprietar
Daune la mașină SURSA proprietar

„Va fi din ce în ce mai rău”

Postarea de pe grupul de Facebook Clujul Civic a atras mai multe comentarii.

Va fi din ce în ce mai rău… începe să ne ajungă la os durerea cauzata de incompetența angajaților din sistemul public, ajunși acolo exclusiv pe baza de relații și cumetrii. Scuza lor veșnică va fi creșterea taxelor, să își poată incasa lefurile babane de la statul captiv lor”, a susținut Ion.

Dați în judecată și cerut despăgubiri altă masină nouă , sau la valoarea cu care ați cumpărato din contractul de vânzare cumpărare! Nu vă fie milă de ei că fac milioane de lei într-o lună, nici lor nu le este milă de nimeni. Ridică mașini chiar și dacă nu au nici un motiv să o ridice de acolo. O duc în Someșeni și trebuie să plătești 1200 de lei să o recuperezi”, a comentat Richard.

Daune la mașină SURSA proprietar
Daune la mașină SURSA proprietar

„Încă nu am auzit să mai fie probleme de genul acesta. Din păcate cândva se întâmplă și nu îți dorești să o plătești tu. Nu înțeleg povestea cu mașina prea grea și că nu o puteau lasă jos. Ideal este să nu lași mașină unde încurcă traficul sau unde nu ai voie”, a arătat Andrei.

Pe CASCO se rezolvă doar daca polița e pe valoarea de piață a mașinii. Mai nou polițele de CASCO sunt pe valori mai mici decât valoarea mașinii (50-70%) și daca ai daune mari, ți-o iei”, a intervenit Ioan.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite