Lucrările unui pictor cu peste 20 de premii internaţionale vor putea fi admirate la Muzeul de Artă din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează, în perioada 13-30 iunie 2018, expoziţia „Portrete din altă viaţă” a artistului Sever Săsărman.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 iunie 2018, de la ora 18, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezenţa artistului. 

Artistul s-a născut la 7 iunie 1930 în satul Nimigea de Sus, România, dar în 1982 s-a stabiliti în Elveţia unde şi-a desfăşurat activitatea de creaţie în următoarele decenii. 

Sever Săsărman, pe parcursul carierei, a participat la diverse concursuri, obţinând peste 20 de premii şi distincţii, printre care: Marele Medalion de Aur Marc Aurelio/Concursul Internaţional de Pictură „Italia 2000”, Napoli; Medalia de Aur, Parma, Casal-maggiore/Expoziţie de Artă Contemporană; Medalia de Aur, Pompei/Concursul Internaţional de Pictură şi Sculptură; Medalia de Aur, Roma, Academia de Artă/Expoziţia Internaţională de Pictură; Medalia de Argint, Sulmona/ Expoziţia de Pictură Româno-Italiană. 

Imagine indisponibilă

În calitatea de  membru al Societăţii Artiştilor Francezi din Paris, al Societăţii Artiştilor Independenţi din Paris, al Academiei Italia, al Asociaţiei Siciliene de Litere şi Arte sau al Asociaţiei Artiştilor Ticinezi-Elveţia, artistul a participat activ la promovarea culturii şi picturii moderne în spaţiul european şi internaţional. De peste patru decenii, Săsărman participă la diverse expoziţii colective şi personale în România, Franţa, Italia, Canada, Japonia, Elveţia.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite