La doi ani de la tragedia „Colectiv”, peste o treime din casele de copii şi azilele de vârstnici din Cluj nu au autorizaţii de la Pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 57 de imobile în care îşi desfăşoară activitatea Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, 20 nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu.

Astfel, aproximativ 1.500 de persoane sunt expuse unor riscuri majore din această cauză. În cele 57 de clădiri aflate în administrarea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj (DGASPC) sunt găzduiţi aproximativ 880 de copii şi peste 500 de persoane vârstnice.

Potrivit ziarulfaclia.ro, dintre locaţiile care nu deţin astfel de autorizaţii, şapte sunt în faza de elaborare a documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţie în vederea aprobării indicatorilor tehnico-economici şi obţinerii de fonduri de la Consiliul Judeţean Cluj, astfel încât să se poată implementa măsurile recomandate de expertul tehnic autorizat Inspectoratul Judeţean de Urgenţă Cluj (ISU) prin documentaţiile de obţinere a autorizaţiilor de securitate la incendiu.

În acelaşi timp, alte opt centre sunt în faza de elaborare a documentaţiilor de securitate la incendiu, iar o locaţie are docmentaţia depusă la ISU în vederea obţinerii autorizaţiei. În sfârşit, potrivit sursei citate, două locaţii sunt închise în vederea reabilitării şi modernizării, iar alte două nu necesită obţinerea autorizaţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite