Kelemen: Parlamentarii UDMR nu vor vota la moţiunea de cenzură a opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii UDMR nu vor vota la moţiunea de cenzură a USL
Parlamentarii UDMR nu vor vota la moţiunea de cenzură a USL

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă la Cluj-Napoca, că parlamentarii Uniunii vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură care va fi introdusă de opoziţie, dar nu vor vota. Kelemen a spus că nu are emoţii cum vor vota senatorii şi deputaţii UDMR la moţiunea de cenzură, ci are emoţii "cum vor vota alţii".

"Nu ştiu când se va depune moţiunea de cenzură, nu ştiu ce va conţine. Dacă va face referire şi la UMF Târgu Mureş sigur că deputaţii şi senatorii UDMR vor fi în sală şi nu vor vota, dacă nu va face referire la UMF tot vor fi sală şi nu vor vota. Nu am emoţii cum vor vota colegii noştri, am emoţii cum vor vota alţii. Noi am făcut un obicei când au fost depuse moţiuni împotriva guvernului din care noi am făcut parte, am luat o decizie potrivit căreia vom fi în sală şi asigurăm cvorumul, vom participa la dezbateri şi vom spune ce avem de spus, dar nu vom ieşi la vot. Nu noi trebuie să asigurăm majoritatea şi să demonstrăm că vrem să schimbăm Guvernul, ci colegii care iniţiază moţiunea de cenzură", a spus liderul UDMR, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, situaţia privind moţiunea de cenzură pe tema înfiinţării unei facultăţi maghiare la UMF Târgu Mureş este "absurdă", când opoziţia cere demiterea Guvernului "pentru aplicarea legii".

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite