Investitori chinezi la Cluj: 55 de oameni de afaceri participă la un forum economic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, se va întâlni cu delegaţia chineză. FOTO: Adevărul
Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, se va întâlni cu delegaţia chineză. FOTO: Adevărul

O delegaţie formată din 55 oameni de afaceri şi nouă oficialităţi din China vor participa joi la Forumul Economic Cluj-Shandong. La reuniunea economică mai sunt invitaţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, ai primăriilor de municipii din judeţul Cluj, precum şi oameni de afaceri români.

Evenimentul începe la 15.30, la Grad Hotel Italia. Forumul este ocazionat de vizita delegaţiei oficiale din Republica Populară Chineză, provincia Shandong, condusă de vice-guvernatorul Xia Geng. Chinezii se vor întâlni cu prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, la sediul Palatului Administrativ, în cursul dimineţii. La întâlnire vor participa şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, primarii de municipii din judeţul Cluj, conducerile SC TETAROM SA (care administrează parcurile industriale din judeţ) şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

55 de oameni de afaceri chinezi 

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan va participa împreună cu membrii delegaţiei chineze – 55 oameni de afaceri şi nouă oficialităţi la Forumul Economic Cluj-Shandong. La reuniunea economică mai sunt invitaţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Cluj, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, ai primăriilor de municipii din judeţul Cluj, precum şi oameni de afaceri români. În cadrul forumului vor avea loc expuneri pe teme economice, după care va avea loc ceremonia de semnare a unor memorandum-uri de înţelegere între Consiliul Judeţean Cluj şi Departamentul de Comerţ din provincia Shandong; Camera de Comerţ şi Industrie Cluj şi Camera de Comerţ a provinciei Shandong; companiile Inspur şi Brinel; compania Inspur şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; grupul Tian Zuan şi S.C. ACI Cluj.

Este pentru a treia oară când o delegaţie din provincia chineză  Shandong vizitează  Instituţia Prefectului-judeţul Cluj, după  cele efectuate în luna iulie 2012, respectiv cea din 17 iunie 2014.

Citeşte şi 

Chinezii garantează realizarea hidrocentralei de 1 miliard de euro de la Tarniţa

China Gezhouba, care a construit cea mai mare hidrocentrală din lume, interesată de hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti 

S-a eliberat avizul pentru centrala hidroelectrică de un miliard de euro de la Tarniţa-Lăpuşteşti

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite