Horea Uioreanu despre criza alegerilor în PNL Cluj: „Nu voi mai candida. Nu voi permite ca PNL Cluj să ajungă pe mâna unor aventurieri politici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horea Uioreanu FOTO: Adevărul
Horea Uioreanu FOTO: Adevărul

Unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, Horea Uioreanu, a făcut, azi, 15 septembrie, primele declaraţii după amânarea alegerilor care trebuiau să aibă loc ieri, 14 septembrie.

Horea Uioreanu respinge acuzaţiile ce i se aduc că i-ar fi fost frică că va pierde. Acesta mai spune că nu şi-a dorit funcţia de preşedinte al filialei clujene a PNL.

„Nu mi-am dorit funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pentru a avea o titulatură în plus. Am intrat în cursa electorală internă convins că funcţia administrativă pe care am câştigat-o anul trecut trebuie dublată de cea politică pentru a asigura maximum de succes. (...)
S-a spus că mi-a fost frică sâmbătă, deoarece ştiam că pierd. Vreau să vă spun că n-am pierdut niciodată nici un tur de scrutin!“, a afirmat acesta.

Uioreanu a afirmat că a fost dezamăgit că liberalii l-au huiduit.

„Ştiu sigur că am văzut în sală o mulţime de figuri noi, ceea ce nu e neapărat rău, oameni care n-au călcat în viaţa lor pe la sediul partidului şi care n-au muncit nici măcar o oră în campaniile electorale din 2012 sau din trecut. Oameni care, însă, s-au manifestat ca pe stadion, huiduind. Este prima oară când „liberalii” clujeni au asemenea ieşiri, deşi, sunt convins, nemulţumiri au existat şi altă dată. Eu, personal, nu cred că aceşti oameni reprezintă PNL, valorile, principiile şi crezul singurului partid istoric care a rezistat pe scena politică românească. Cât despre vina pentru anularea Adunării Generale, cred că aceasta cade în sarcina celor care au plătit cotizaţii la greu pentru cei care apoi au ştiut doar să huiduie.
(...)
Nu voi mai candida la nici o funcţie politică în viitorul Birou Politic Judeţean dacă se va considera că asta este singura soluţie pentru a menţine unitatea organizaţiei. În fond, sunt vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, preşedintele ales al Consiliului Judeţean Cluj şi aceste demnităţi nu se negociază, se câştigă prin vot, şi am suficiente argumente in favoarea mea. Dar nici nu voi permite ca această organizaţie să ajungă pe mâna unor aventurieri politici, oameni prea mici pentru a îmbrăca haina elegantă a liberalismului“, susţine liberalul Horea Uioreanu.

Mai puteţi citi:

Criză în PNL Cluj – conducerea centrală a partidului amână alegerile filialei locale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite