Gulyás de fasole şi pogăcele cu leurdă de Zilele Pécs, în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până  în 8 mai, la Cluj vor fi sărbătorite la Cluj Zilele municipiului Pécs, Capitala Culturală Europeană în 2010. În cadrul evenimentului vor fi organizate expoziţii, vizionări de filme, iar bucătarii maghiari vor servi în Piaţa Muzeului gulyás de fasole şi pogăcele cu leurdă.


Astăzi, până la ora 19, în piaţa din faţa Casei Matia Corvin are loc expoziţia şi târgul micilor meşteşugari din Pécs, iar de la ora 19 la Biserica „Sfântul Mihail", Piaţa Unirii va avea loc un concert de orgă şi flaut.

Cel mai aşteptat eveniment va avea loc, însă, sâmbătă, de la ora 17.00, în faţa Casei Matei, când bucătarii din Pécs vor prepara pentru clujeni gulyás de fasole şi pogăcele cu leurdă pe care le vor oferi trecătorilor, împreună cu un vin unguresc.

Ziua de sâmbătă este, de fapt, şi cea mai plină de evenimente. De la ora 11 va avea loc spectacolul formaţiilor de muzică şi dansuri populare din România şi Ungaria. Tot de la ora 11, în Sala de sport a aArmetei, de pe strada . G-ral Traian Moşoiu nr. 9 va avea loc un meci demonstrativ de baschet susţinut de echipele din Pécs şi Cluj-Napoca.

Toto acolo vor avea loc ateliere de baschet pentru copiii clujeni. De la ora 15.00, pe scena amplasată în Piaţa Unirii va ave aloc spectacolul formaţiei Misina, iar de la 16.00, spectacolul formaţiei Khelipeske Rom.

De la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Coral „Voci Transilvane” şi invitaţii săi, apoi, de la ora 20, în Biserica „Sf. Mihail” va avea loc un concert de muzică sacră din Baroc susţinut de corul şi orchestra Conservatorului de muzică „Jurij Slatkonja” (Novo mesto, Slovenia).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite