”Frate, frate, da' brânza e pe bani!” Iniţiativa inedită a unui tânăr din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Bădiţă, un tânăr din Cluj, a iniţiat o chetă online prin care vrea să plătească amenzile primite de ciobanii manifestanţi din faţa Palatului Parlamentului. Momentan, pe youcaring.com, s-au donat circa 75 de euro. Cei care doresc pot dona timp de aproape trei luni.

”Jandarmeria a aplicat o amendă de 20.000 de lei organizatorului protestelor de la Palatul Parlamentului, la care au luat parte peste 3.000 de crescători de oi, precum şi alte şase amenzi de câte 500 de lei pentru participanţi, pentru ”instigarea şi recurgerea la acţiuni violente”. Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, Direcţia Generală de Jandarmerie Bucureşti spune că în timpul protestelor organizate de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură Agrostar o parte dintre manifestanţi au rupt cordonul de ordine publică, ”blocând căile de comunicaţie rutieră şi reuşind să pătrundă prin acte de violenţă în curtea Parlamentului României”. Conform sursei citate, în urma forţării cordonului, unul dintre jandarmii din dispozitiv a fost lovit, fiind necesară intervenţia medicală”, aşa începe îndemnul tânărului Florin Bădiţă pe youcaring.ro, citând o ştire de pe Mediafax.

Tânărul din Cluj spune că ideea acestei iniţiative de a plăti amenzile primite de ciobanii protestatari a plecat de la nevoia de a avea un fond de rezervă din care să fie achitate amenzile primite pe nedrept de el şi prietenii săi cu care participă la proteste în stradă.
Însă aceasta au pus-o în practică abia acum prin această campanie. ”E o campanie flexibilă, dacă se adună 1.000 de euro, îi scot şi îi dau. Amenda primită de ciobani e o amendă dată moral pe nedrept. Mi se pare că a fost dată aşa ca li se dea o lecţie. 20.000 de lei e o sumă uriaşă”, afirmă tânărul.

El a mai spus că va lua legătura cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură Agrostar ca să-i dea banii care se vor strânge. Momentan s-au adunat 75 de euro.

Mai puteţi citi:

REPORTAJ Ziua în care ciobanii au făcut legea în Parlament

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite