FOTO VIDEO Un jandarm de la Curtea de Apel Cluj este deţinătorul recordului naţional la flotări. A făcut 1.419 de execuţii în 49 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Petre, în momentul reuşitei. Soţia, în trening, e bucuroasă, iar fiul lor este în braţele lui Doru Dorobăţ, cel care, până sâmbătă seara a deţinut recordul naţional la flotări  FOTO: Florina Pop
Adrian Petre, în momentul reuşitei. Soţia, în trening, e bucuroasă, iar fiul lor este în braţele lui Doru Dorobăţ, cel care, până sâmbătă seara a deţinut recordul naţional la flotări  FOTO: Florina Pop

Jandarmul Adrian Petre a reuşit să execute 1.419 flotări în 49 de minute într-o ceainărie din Cluj-Napoca, Petre a doborât astfel recordul naţional de 1.301 flotări, deţinut anterior de Doru Dorobăt.

Adrian Petre, angajat al Inspectoratului Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” din Cluj, a doborât, sâmbătă seara, 9 februarie, recordul naţional la flotări deţinute de Doru Dorobăţ. În cadrul evenimentului desfăşurat în ceainăria „La Port” din Cluj, Petre a efectuat 1.419 flotări în 49 de minute, surclasându-l astfel pe Dorobăţ care reuşise să facă 1.301 flotări.

La eveniment a fost prezent şi mentalistul Cristian Gog, câştigătorul concursului „Românii au talent” din 2012, un alt clujean care doboară recorduri.
„Sunt alături de Adrian pentru că suntem prieteni şi pentru că ştiu prin ce trece în aceste momente şi câtă nevoie are de încurajările voastre. Am încercat şi eu să dobor un record şi am avut alături de mine oameni minunaţi. Fără sprijinul lor nu putea face asta“, afirmă Cristian Gog.

Doru Dorobăţ spunea, la începutul demonstraţiei, că este onorat că un om crede în el şi face ceea ce a făcut şi el. „Mă simt onorat că un sportiv de talia lui Adrian vrea să-mi bată recordul şi a crezut în mine şi ce am făcut eu“, afirmă Doru Dorobăţ.

Pe tot parcursul celor 49 de minute, prietenii şi colegii jandarmului l-au încurajat atât prin aplauze, cât şi scandând „Hai, Adi!“.
În 43 de minute a făcut 1.312 de flotări, depăşind recordul antrenorului de fitness din Galaţi, Doru Dorobăţ. Iar cinci minute mai târziu stabileşte propriul său record: 1.419 de flotări.

Recordul nu-l schimbă

După depăşirea recordului, Adrian Petre a spus că a simţit o presiunea extraordinară asupra sa din cauza faptului că erau atât de multe persoane în încăpere, atât de mulţi ziarişti. Şi că presiunea pe care a simţit-o în această seară nu a întâlnit-o la niciun meci de judo.

„Vreau să mulţumesc conducerii unităţii, prietenilor fără de care nu ajungeam aici, familiei. Sunt judokan şi am o mentalitate de învingător. Mulţumesc familiei pentru că m-a încurajat în tot ceea ce am vrut să fac. Sper să încurajez pe alţi judokani să facă ce fac eu. E un experiment extraordinar“, mărturiseşte Adrian Petre.

El era îngrijorat cum se va comporta piciorul său deoarece din octombrie anul trecut nu a mai putut face nimic cu el. S-a accidentat la o competiţie în Africa, dar e mulţumit că s-a întors acasă cu medalie de bronz.
S-a antrenat acasă la el deoarece nu a avut timp să meargă la sală. „Vă încurajez şi pe voi să încercaţi. Este extraordinar, simţi o adrenalină extraordinară. Te menţii sănătos. Faci sport şi e sănătos“, afirmă Adrian Petre.

Am avut două momente în care a simţit că va ceda, dar spune că încurajările l-au ajutat enorm.
Când i-a venit ideea?

Era cu un coleg jandarm de la Curtea de Apel Cluj când i-a povestit de filmul în care îl vedea pe Doru Dorobăţ: „I-am zis: uite un nebun ce face! Oare eu pot?Măi, ăsta e nebun rău! Fac şi eu!“.

Şi a reuşit. Are de gând să reia antrenamentele ca să fie în formă la două competiţii importante din această toamnă. Speră să meargă la ele şi să facă rost de bani din sponsorizări. „E păcat că sunt mulţi sportivi buni care stau acasă şi care vor să facă ceva şi nu au fonduri“, adaugă Adrian Petre care a promovat sâmbătă seara, în centrul Clujului, judo şi sportul de performanţă.

Petre spune că recordul obţinut nu îl schimbă, că rămâne acelaşi om.

Soţia sa, Nicoleta Petre, spune că este foarte mândră de el. „Am avut nişte emoţii extraordinare. Ştiam că poate, dar mai ştiu că i-a fost foarte greusă se concentreze fiind în direct, cu atâta lume, mai ales că a fost prezent şi băieţelul nostru , Andrei, care înseamnă totul pentru el“, mărturiseşte soţia jandarmului.

Ea mai spune că Adrian Petre se trezeşte dimineaţa la ora 6.00 şi că pune apă de cafea, iar până ce aceasta fierbe el face câteva flotări. „Este un om minunat. Suntem căsătoriţi de aproape 11 ani“, adaugă doamna Petre.

Palmaresul jandarmului clujean

Adrian Petre a participat, în octombrie 2012, la Campionatul Mondial de Sambo Masters, întrecere care s-a desfăşurat la Casablanca, în Maroc. Clujeanul s-a clasat pe locul al II-lea la campionatul din ţara nord-africană.
Petre a început să-şi umple palmaresul încă din 2008, când a devenit campion mondial la sambo, după ce a participat la competiţia desfăşurată în Belarus. În 2010, s-a clasat pe locul al II-lea la Jocurile Europene de Judo ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate în Spania. În acelaşi an, a obţinut medalia de argint la Campionatul European de Judo din Croaţia. A redevenit campion mondial la sambo în 2011, în urma concursului din Grecia.


 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite