FOTO Biserica anti-COVID-19. Sistemul ingenios găsit de un preot clujean pentru a-şi proteja enoriaşii de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot a amenajat curtea bisericii sale din comuna Floresti, pictând flori colorate, la distanţe de 1,5 metri, pentru a marca spaţiul din curtea bisericii conform normelor de distanţare socială. De asemenea, accesul în curtea bisericii se va face cu masca.

Preotul Ovidiu Ciprian Marţiş a amenajat curtea Parohiei Ortodoxe „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”, Floresti, Cluj, pictând flori colorate, la distanţe de 1,5 metri, pentru a marca spaţiul din curtea bisericii conform normelor de distanţare socială. 

Preotul îi îndeamnă pe credincioşi să ia toate măsurile de preacuţie: măşti de protecţie, distanţare, accesul în biserică este posibil pentru maximum 10 persoane.

Redăm mai jos mesajul postat pe Facebook de Ciprian Marţiş:

„Iubiţi credincioşi, a venit vremea mult aşteptată să ne bucurăm ... pentru că începând de mâine, Duminică, 17 mai, a V- a după Sfintele Paşti o să ne putem întâlni la biserică pentru a da Slavă lui Dumnezeu ÎMPREUNĂ!

De la ora 10:00 vom săvârşi Sfânta Liturghie.

Potrivit îndrumărilor autorităţilor bisericeşti vom respecta prevederile legale ale stării de alertă.

Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioşii noştri, veţi purta mască şi veţi păstra distanţa de 1, 50 m unul faţă de celălalt.

În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veţi fi poftiţi la o floricică la alegere

De asemenea la intrare în curtea Bisericii o să aveţi la dispoziţie substanţe de dezinfectare pe care trebuie să le folosiţi şi când veniţi şi când plecaţi. 

Important!!! ... veţi putea intra şi în Biserică pe partea stângă maxim zece persoane pentru Închinare, pomelnice, rugăciune şi veţi ieşi pe partea dreaptă!

Împreună cu fratele meu mai mare, Părintele Dinu Criste ... aşteptăm cu emoţie Sfântă ziua de mâine ca să retrăim ... CEA MAI FRUMOASĂ ZI DIN VIAŢA NOASTRĂ”

Reacţiile oamenilor

Iniţiativa preotului clujean a fost apreciată de credincioşi:

„Doamne ajuta,cred ca numai in rai poate fi asa de frumos🤗 Felicitari”, a comentat Livia 

„Doamne ajuta,parinte să duceţi la bun sfârşit ceea ce aţi început cu ajutorul lui Dumnezeu,Maicii Domnuluilui,al sf.Ioan Iacob Hozevitul”, a adăugat Monica.  

„Ce frumos !!!!!!”, a postat Manu. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite