Fost premier PSD al României despre referendum: „nu ştiu dacă era cel mai bun moment pentru acest referendum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase şi-a lansat două cărţi. FOTO: Octav Gavea/Inquam Photos
Adrian Năstase şi-a lansat două cărţi. FOTO: Octav Gavea/Inquam Photos

Fostul premier al României, Adrian Năstase, care a fost prezent vineri, la Cluj-Napoca, a vorbit despre referendum. El a precizat că nu este cel mai bun moment pentru acest referendum, dar chestiunea trebuie tranşată deoarece există o iniţiativă a 3 milioane de români. Fostul premier are interdicţie de a vota.

„Am o interdicţie de a alege şi de a fi ales, dar în schimb, votul meu prin «corespondenţă» este foarte clar, în sensul că, dacă aş fi putut să particip, aş fi votat «da». Cred că, în aceste moment, nu ştiu dacă era cel mai bun pentru acest referendum, dar există o iniţiativă a 3 milioane de concetăţeni care au considerat că trebuie tranşată această chestiune. Dacă s-a pus problema în acest fel, atunci cred că este important să ne exprimăm”, a spus fostul premier Adrian Năstase. Fostul preşedinte al PSD a lansat două volume în cadrul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT): „Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie”, scris împreună cu Mihai Gribincea şi Ovidiu Dumitru, şi “Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie”, scris împreună cu Ioan-Aurel Pop şi Mihai Gribincea.

Printre cei prezenţi la eveniment au fost ministrul Culturii, George Ivaşcu, Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite