Focar de Covid-19 lângă Cluj. Zece comunităţi de romi au fost carantinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUtorităţile au izolat comunităţile de romi în rândul cărora mai multe persoane au fost infectate. FOTO: Someşeanul
AUtorităţile au izolat comunităţile de romi în rândul cărora mai multe persoane au fost infectate. FOTO: Someşeanul

Alte 10 persoane au fost infectate la Dej cu noul coronavirus(judeţul Cluj), iar mai multe comunităţi de romi din zonă au fost puse în carantină, pentru a ţine sub control acest focar.

În total ar fi vorba de peste 60 de romi cu Covid-19, depistaţi numai în ultimele la Dej. Focarul a luat naştere după ce mai multe persoane au participat la o slujbă religioasă ilegală, ţinută în casa uneia dintre ele. Autorităţile au luat primele măsuri, iar prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a decis carantinarea a patru comunităţi.

„Am impus izolarea completă a celor patru comunităţi în care avem cazuri de infecţii. Vorbim de un regim de carantinare de fapt, pentru a împiedica răspândirea virusului mai departe. Important de reţinut că oamenilor li se asigură toate cele necesare prin grija primarului din Dej”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

El a mai precizat că focarul a pornit de la „o activitate religioasă realizată cu încălcarea legii şi există două dosare penale pe rol”. Iniţial, după slujba oficiată de pastorul penticostal au apărut 13 cazuri de persoane infectate. Autorităţile i-au testat pe toţi cei 100 de participanţi la slujbă, iar vineri seara, au mai fost identificate 26 de persoane infectate.   

Portalul Someşeanul notează că doar de la o adresă de pe strada Mihai Viteazu din Dej au fost preluate 10 persoane, iar de pe strada Brânduşei alte persoane au luat calea clinicilor specializate din Cluj-Napoca. Potrivit primarului Costan Morar, autorităţile locale supraveghează atent situaţia în cele 10 comunităţi de romi din oraş, dar în acelaşi timp le asigură şi cele necesare traiului, având în vedere că sunt izolaţi la domiciliu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite