Flauto Dolce a deschis festivalul baroc la Bastionul Croitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii formaţiei Flauto Dolce au încântat publicul
Membrii formaţiei Flauto Dolce au încântat publicul

Festivalul de muzică baroc a debutat marţi seara la Bastionul Croitorilor, cu un recital de peste două ore al formaţiei Flauto Dolce.

Peste 200 de spectatori, majoritatea tineri s-au înghesuit în spaţiul principal de spectacol, dar şi pe treptele amenajate în interiorul clădirii.
Manifestarea face parte dintr-un proiect susţinut de Uniunea Europeană, care face legătura între cultura veche şi cea modernă a continentului.


Trei formaţii care cântă muzică baroc din Italia, România şi Slovenia susţin concerte în cele trei ţări, în luna martie, pentru genul muzica profană şi în mai, pentru genul muzica sacră. Proiectul are şi o componentă didactică.

Formaţia Flauto Dolce a fost înfiinţat în urmă cu 10 ani, pentru a promova instrumentele istorice. Membrii trupei, Zoltan Majo, Maria Szabo, Agnes Toth şi soprana Mihaela Maxim sunt licenţiaţi ai Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj. În cadrul spectacolului au fost interpretate lucrări din muzica profană din timpul barocului din România.

În cadrul manifestării vor mai evolua miercuri, de la ora 19, la Biserica Sf. Mihail, un ansamblu de la Conservatorul de muzică din Novo Mesto- Slovenia (Moştenirea muzicală slovenă) şi joi de la ora 19, la Muzeul de Artă, Ansamblul Nova Academia din Trieste- Italia (Minunatele arii ale lui Farineli între Europa şi Curtea Spaniolă).

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite