Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Uioreanu este arestat preventiv din decembrie 2012. FOTO: evz.ro
Alexandru Uioreanu este arestat preventiv din decembrie 2012. FOTO: evz.ro

Alexandru Uioreanu (17 ani), fiul lui Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. El este acuzat de trafic de droguri de risc, în formă continuată şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, în formă continuată.

„Alex Uioreanu a oferit şi vândut droguri de risc pe piaţa de consumatori din municipiul Cluj Napoca, droguri cu privire la care există date că ar fi fost deţinute la domiciliul său, în cantităţi mai mari, în vederea comercializării frecvente şi a consumului propriu”, descriu procurorii DIICOT activitatea infracţională legată de traficul de droguri a fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Procurorii au arătat că Alex Uioreanu a oferit şi a vândut droguri de risc, cira 130 de grame, pe piaţa de consumatori din municipiul Cluj-Napoca.

 În data de 20 decembrie, Tribunalul Cluj a decis arestarea preventivă a lui Alexandru Uioreanu (16 ani) pentru 19 zile pentru trafic de droguri.  Judecătorii au susţinut că Uioreanu este un pericol social şi trebuie să fie arestat prevenitv deoarece a comis acte materiale repetate – dovedind perseverenţă în activitatea infracţională - el a vândut droguri, regulat, timp de 6-7 luni de zile, de 6 ori clienţi fiind chiar ofiţeri sub acoperire. Deşi magistraţii  au susţinut că cele 130 de grame de cannabis (circa 200 de ţigări) pe care Uioreanu le-ar fi deţinut şi comercializat nu reprezintă o cantitate foarte mare, aşa cum a arătat apărarea, magistraţii au reţinut că există pericol social întrucât drogurile au fost vândute elevilor, a precizat avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite