Evaluarea Naţională 2021. Încep emoţiile pentru peste 4.000 de copii din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 4.000 de copii susţin la Cluj examenele de Evaluare Naţională
Peste 4.000 de copii susţin la Cluj examenele de Evaluare Naţională

Un număr de 4.028 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Cluj vor susţine Evaluarea Naţională, sesiunea iunie - iulie 2021. Examenele încep de marţi, 22 iunie.

Cei mai mulţi dintre aceştia, 3.053, sunt din mediul urban, iar mai puţin de o treime - 975 -  provind din mediul rural.

Comisia judeţeană de organizare a examenului de Evaluare Naţională din cadrul Inspectoratului Şcolar.Judeţean Cluj a aprobat 49 de solicitări, privind asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, conform normelor metodologice şi a procedurilor în vigoare, care vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care prezintă tulburări specifice de învăţare, prezenţa unui însoţitor pentru elevii cu tulburări din spectrul autist, prezenţa interpreţilor limbajului mimico-gestual pentru elevii cu deficienţe de auz, utilizarea instrumentelor specifice de scriere în cazul elevilor cu deficienţe de vedere, respectiv susţinerea probelor scrise la domiciliul elevilor/în spital. 

Examenul începe marţi, 22 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de proba la Matematică - joi, 24 iunie 2021, respectiv proba la Limba şi literatura maternă- vineri, 25 iunie 2021. Proba la Limba şi literatura maternă maghiară va fi susţinută de 441 elevi, iar 72 de elevi vor susţine proba la Limba şi literatura maternă germană. Probele scrise încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 103  centre de examen, 63 de centre în mediul urban şi 40 de centre în mediul rural.

Când se publică rezultatele

Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 29 iunie 2021, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie 2021 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afişate duminică, 4 iulie 2021.   

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute şi începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

    

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naţionale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naţionale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical. 

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susţine, conform calendarului: 5 iulie 2021-proba la Limba şi literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 –proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afişate pe data de 9 iulie 2021.

Vă mai recomandăm şi:

Evaluarea Naţională 2021. În Maramureş s-au înscris la examen 2.833 de elevi

Evaluare Naţională 2021. Reguli de respectat în sala de examen

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite